Meteoroloji Hava Durumu İstanbul: Sis Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Ege Bölgesi ile Marmara’nın güney bölgelerinde pus, Marmara’nın kuzey kıyıları ve Karadeniz kıyı bölgelerinde zaman zaman yoğun sis hadisesi bekleniyor.

10.04.2018-09:18 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-10:03) Meteoroloji Hava Durumu İstanbul: Sis Geliyor

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, yurt çapının parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç bölgeleri, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Çankırı, Kırşehir, Gümüşhane, Bayburt ve Erzurum çevreleri ile Ankara'nın kuzey, Kırıkkale'nin kuzey ve doğu bölgeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması tahmin ediliyor. Yağışların, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevreleri ile Osmaniye'nin doğu bölgelerinde zaman zaman şiddetini arttırması bekleniyor. Ege Bölgesi ile Marmara'nın güneyinde pus, Marmara'nın kuzey kıyıları ve Karadeniz kıyı kesiminde zaman zaman yoğun olmak üzere sis hadisesinin yaşanması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ciddi bir değişiklik olmayacağı, Karadeniz kıyı bölgesinde mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor.

RÜZGAR: Kıyı bölgelerde batı ve güneybatı, iç kesimlerde zaman zaman kuzey ve kuzeydoğu taraflarından hafif ara sıra orta şiddette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yurdun güney bölgelerinde beklenen yağmurun Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa yakınları ile Osmaniye'nin doğu kısımlarında zaman zaman şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sıkıntılara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli olunmalı ve önlem alınmalıdır.

YOĞUN SİS UYARISI: Marmara'nın kuzeyi ile Karadeniz kıyılarında etkisini gösteren ve hayatı olumsuz yönde etkileyen sis durumunun yer yer yoğunluğunu artarak süreceği tahmin edildiğinden başta hava ve deniz ulaşımı olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal