Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı! İstanbul'da Sağanak Ne Zaman Sona Erecek

Hava durumu için Meteoroloji'den aktarılan son dakika haberine göre yurt genelinde mevsim sıcaklıklarının artan rüzgar ile azalacağı belirtilirken yurdun iç kesimleri kar yağışı kıyı kesimleri ise sağanak ile karşı karşıya kalıyor. Marmara'da İstanbul'u etkisi altına alan fırtına zor anlar yaşatıyor.

07.01.2020-12:18 - (Son Güncelleme: 07.01.2020-12:00) Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı! İstanbul'da Sağanak Ne Zaman Sona Erecek

Marmara, Kuzey Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Erzurum çevrelerinin yağışlı geçmesi öngörülüyor.

Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Hatay ve Osmaniye çevreleri, Antalya’nın doğu kıyıları ile Kahramanmaraş'ın batısında kuvvetli, Adana çevrelerinde şiddetli, Mersin çevrelerinde yer yer şiddetli ve aşırı olması tahmin ediliyor.

FIRTINAYA DİKKAT!

Rüzgarın güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvete; Marmara ile Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer tam fırtına (70-110 km/sa), Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU

İstanbul 2 gündür devam eden sağanak ve fırtına, hayatı olumsuz etkiliyor. Fırtına nedeniyle sabah saatlerinde işe gitmeye çalışan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Sürücüler, yağış nedeniyle ilerlemekte güçlük çekerken metrobüslerde de yoğunluk oluştu.

Sabah saatlerinde ise trafik yoğunluğunun yüzde 67'e ulaştığı belirtildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal