Meteorolojiden Doğu'daki 6 İl İçin Kar Uyarısı

Meteorolojiden aktaraılan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Erzincan ve Ağrı'da kar yağışı öngörülüyor.

24.02.2020-12:23 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-11:50) Meteorolojiden Doğu'daki 6 İl İçin Kar Uyarısı

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünün aktardığı bilgiye göre, bölgede havanın parçalı, yer yer çok bulutlu olması, gece saatlerinden bu yana bazı zamanlarda kar yağması düşünülüyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinde etkisini hissettirdiği bölgede, rüzgarın kuzey taraflardan hafif, bazen orta şiddette ilerlemesi düşünülüyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 8, Ardahan'da 7, Erzurum'da 6, Ağrı'da 4, Iğdır'da 2 ve Erzincan'da 1 derece olarak kaydedildi.

Gün içinde en yüksek sıcaklıkların Iğdır'da 10, Erzincan'da 9, Kars ve Ardahan'da 4, Erzurum'da 3 ve Ağrı'da 2 derece olması öngörülüyor.

Bölgede kar kalınlıkları Kars'ta 3, Erzurum'da 6, Ağrı'da 25, kayak merkezlerinden Erzincan Ergan'da 62, Erzurum Palandöken'de 72, Kars Sarıkamış'ta 76 santimetre olarak aktarıldı.

Meteoroloji görevlileri, gece ve sabah saatlerinde şiddetli buzlanma ile don öngörülen bölgede, yüksek kar örtüsü olan eğimli ve dik yamaçlarda, çığ faciasına karşı uyarıda bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal