Meteoroloji'den Doğu Anadolu'ya Uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olması öngörülen buzlanma, don olayı ve çığ hadisesine karşı bölge halkını uyardı.

09.03.2020-10:40 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-10:35) Meteoroloji'den Doğu Anadolu'ya Uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden bölge halkına yapılan uyarıya göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde buzlanma, don olayı ve çığ etkili olacak.

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü, havanın parçalı ve az bulutlu olacağı Doğu Anadolu Bölgesi'nde, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayının görülmesinin muhtemel olduğunu açıkladı.

Sıcaklığın mevsim normallerinin 2 ila 3 derece üzerinde etkili olacağı bölgede, rüzgar güneyden hafif, belli aralıklarla orta kuvvette ilerleyecek.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 8, Kars ile Ardahan'da 5, Erzurum'da 3 ve Erzincan'da 2 derece olarak kaydedildi. Iğdır'da ise gece en düşük hava sıcaklığı 3 derece olarak ölçüldü.

Öte yandan gün içinde beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının Iğdır ve Erzincan'da 19, Ardahan'da 13, Erzurum'da 12, Kars'ta 11 ve Ağrı'da 6 derece olması bekleniyor.

METEOROLOJİDEN ÇIĞ UYARISI
Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Erzincan Ergan'da 75, Erzurum Palandöken'de 71, Kars Cıbıltepe'de 63 santimetre olarak ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ile don olayı beklenen bölgede, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli olmasını istedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal