Meteorolojiden Antalya'ya Kırmızı Kodlu Uyarı!

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Öztürk, son 24 saat içerisinde Antalya merkez ve doğu ilçelerinde metrekareye 100 ile 150 kilogram arasında yağışın etkili olduğunu açıkladı.

12.12.2019-09:52 - (Son Güncelleme: 12.12.2019-09:42) Meteorolojiden Antalya'ya Kırmızı Kodlu Uyarı!

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Öztürk, son 24 saat içerisinde Antalya merkez ve doğu ilçelerinde metrekareye 100 ile 150 kilogram arasında yağışın etkili olduğunu açıkladı.

Vatandaşları, kuvvetli meteorolojik hadiselerle ilgili uyarmak amacıyla başlatılan "renk kodu sistemi" kapsamında ilk kırmızı kodlu uyarının yapıldığı Antalya'da son 24 saatte metrekareye 100 ile 150 kilogram yağış düştüğü bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan renk kodu sistemi kapsamında Türkiye'de ilk "kırmızı kod" uyarısı Antalya için verilmesinden sonra, meydana gelebilecek kötü surumlara karşı Valilik bünyesinde Vali Yardımcısı Atıf Çiçekli'nin başkanlığında kriz masası kuruldu. AFAD, itfaiye ve uyarı yapılan ilçe belediye başkan yardımcılarının da yer aldığı kriz masası, anlık gelişmeleri takip etti.

Büyükşehir Belediyesi, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT), itfaiye ekipleri, DSİ ve Karayolları ekipleri de gece boyunca çalışmlarına devam etti. Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Davut Öztürk, konuya yönelik yaptığı bilgilendirmede, tahminleri yönünde Antalya merkez, Kemer ve doğu ilçelerinde önceki gün saat 18.00'den itibaren kendini göstermeye başlayann yağışların gece boyunca etkisini sürdürdüğü belirtildi.

Yağışların yer yer batı kıyı ilçelerinde de sürdüğünü vurgulayan Öztürk, "Son 24 saat içerisinde Antalya merkez ve doğu ilçelerinde metrekareye 100 ile 150 kilogram arasında yağış kaydedildi. En fazla yağış ise Serik ilçesine düştü. Yağışlar bugün öğle saatlerine kadar aynı şekilde devam edecek. Öğleden sonra etkisini azaltarak gün boyunca sürecek." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal