Meteorolojiden 17 İle Sarı, 2 İle Turuncu Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 17 ile sarı, 2 ile ise turuncu renkte uyarı verildi.

13.07.2020-13:16 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-14:44) Meteorolojiden 17 İle Sarı, 2 İle Turuncu Kodlu Uyarı

Geçtiğimiz hafta yurt genelinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına birçok bölgede tahribat yarattı. Özellik Trabzon ve Artvin'deki sel ve heyelan yaşandı. Son açıklamalara göre Artvin'de bir işçi sel nedeniyle hayatını kaybederken, heyelan altında 3 kişilik bir aile araçları ile mahsur kaldı.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 ile sarı uyarı, 2 ile de turuncu uyarı verdi. Sarı kodlu uyarı alan bölgeler arasında; Ağrı, Bitlis, Giresun, Kars, Kocaeli, Trabzon, Zonguldak, Ardahan, Düzce, Erzurum, Hakkari, Kastamonu, Muş, Sakarya, Van, Bartın ve Iğdır yer aldı. İlk olarak 10 il için yapılan uyarı daha sonra 17 ile yükseldi.

2 İLDE TUTUNCU UYARI

Turuncu kodlu uyarının yapıldığı 2 il ise Artvin ve Rize oldu.

İSTANBUL'DA ŞİDDETLİ RÜZGAR ETKİLİ

İstanbul'da ise şiddetli rüzgar etkisini göstermeye başladı. Gün içerisinde sağanak yağış beklenirken, vatandaşlar olumsuz hava şartlarına karşı uyarıldı.

SARI RENK KODU NEDİR?

Meteorolojinin yaptığı sarı kodlu uyarının tanımı, 'Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.' şeklinde yapıldı.

TURUNCU RENK KODU NEDİR?

Turuncu renkte uyarının tanımı ise, 'Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.' şeklinde yapıldı.

ARTVİN'DE YUSUFELİ BARAJI ŞANTİYESİ ZARAR GÖRDÜ

Turuncu renkte uyarının yapıldığı Artvin'de yapımı süren Yusufeli Barajı'nın şantiyesinde heyelan oluştu. Heyelan nedeniyle birçok araç zarar görürdü. Öte yandan 1 şantiye işçisi sel nedeniyle hayatını kaybetti. Artvin - Erzurum karayolu ise trafiğe kapandı. Ekiplerin bölgedeki çalışmaları devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal