Meteoroloji Ve AKOM'dan Uyarı Üstüne Uyarı!

İstanbul'da dün öğle vakitlerinde itibaren etkili olan soğuk hava, fırtına ve şiddetli yağışların meydana geldiği kış havasının 1 Aralık Cumartesi gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

29.11.2018-14:45 - (Son Güncelleme: 29.11.2018-15:43)

İstanbul’da, bugün ve Cuma günü hava sıcaklıklarının genellikle gece ve sabah erken vakitlerinde sıfırın altına düşeceği tahmin ediliyor. Buzlanma, don olayı yaşanabileceğinden trafikte meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) vatandaşlara uyarı geldi.

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son gelen raporlara göre, Kuzey ilçelerde fırtına ile beraber yer yer şiddetli (20-35kg/m2) şekilde etkili olan yağışların, öğle vakitlerine doğru il geneline yayılarak akşam saatlerine kadar etkili olması düşünülüyor. Soğuk havanın etkisi ile hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (3 ila 5 derece) düşerken yeni hafta başına kadar sıcaklıkların 11-13 derece aralığında mevsim normalleri altında seyredeceği bildiriliyor.

AKOM UYARDI

Yapılan meteorolojik uyarı doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerini aldı. İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) meteorolojik tahminlere göre tüm vatandaşların hava koşullarına bağlı sıkıntı yaşamaması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İtfaiye, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon, Destek Hizmetleri, Raylı Sistemler, Zabıta, Gıda ve Hayvancılık, Sağlık Daire Başkanlıkları Beyaz Masa ve diğer ilgili müdürlükler, İETT, İSKİ, İGDAŞ, İSTAÇ, İSFALT, Metro İstanbul temsilcileri AKOM'da görev başında.

Vatandaşlarımız hava koşullarına bağlı meydana gelebilcek muhtemel sorunlara karşı ihbar için 153 Beyaz Masa ve İtfaiye 110'u arayabilir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal