Meteoroloji Uyardı: Yağış ve Zirai Don Olabilir

Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Erzurum, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Muş etrafında şiddetli sağanak, rakımı yüksek bölgelerde kar bekleniyor.

18.03.2020-09:45 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-09:55) Meteoroloji Uyardı: Yağış ve Zirai Don Olabilir

Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Erzurum, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Muş etrafında şiddetli sağanak, rakımı yüksek bölgelerde kar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün bugün için yayınladığı öngörü raporuna bakıldığında, ülke genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ve Kütahya, Afyon ve Isparta etrafında yağış bekleniyor.

Yağışların, kıyı bölgeler ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan öteki yerlerde karla karışık yağmur ve kar haline olması tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Erzurum, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Muş etrafında şiddetli sağanak, rakımı 1500 metre ve üzeri yerlerde de karla beraber yağmur ve zaman zaman yoğun kar (20-40 santimetre) tahmin ediliyor.

ZAMAN ZAMAN BUZLANMA VE DON BEKLENİYOR

Sabah ve gece sularında zaman zaman buzlanma ve don hadisesi bekleniyor.

Sıcaklıkların, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batısında 3-5 derece düşmesi, öteki bölgelerde ciddi bir değişiklik olmaması tahmnin ediliyor.

Rüzgarın bilhassa kuzeyli taraflardan, güneydoğu bölgelerde güney ve güneydoğudan hafif, zaman zaman orta şiddette, Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, Akdeniz'in iç bölgeleri ve İç Anadolu'nun güneyinde şiddetli ve fırtına halindede, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda şiddetli esmesi tahmin ediliyor.

Trakya, Marmara'nın doğusunun yüksek kesimleri, Karadeniz'in iç bölgeleri, İç Ege, Akdeniz'in iç bölgeleri ve İç Anadolu'da zirai don beklenmesi sebebiyle zirai çalışmalarla uğraşan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal