Meteoroloji Uyardı! Sıcaklar Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcaklıkların git gide artacağını belirtti.

31.03.2018-08:44 - (Son Güncelleme: 31.03.2018-08:35) Meteoroloji Uyardı! Sıcaklar Geliyor

Afrika sıcakları geçen haftalarda tüm yurdu kasıp kavurarak vatandaşlar bunaltmıştı işte o sıcaklar geri geliyor. Şu an havalar sıcak fakat daha da ısınacağı bilgisi geldi. Haftanın başında itibaren termometreler çatlatırcasına yüksek seviyelere çıkıyordu.

GÜNEY EN ÇOK ISINAN BÖLGE OLACAK

Çöl sıcakların pazartesi gününden itibaren kendini göstereceği belirlendi, tüm ülkenin bu sıcakların etkisi altında kalacağı bilgisi geldi. Sıcak hava dalgalarının ilk olarak Batı bölgemiz etkilenecek daha sonra sıcaklıkların en fazla hissedileceği yer olarak Güney ve Güneydoğu'ya geçmesi bekleniyor. Öyle ki hava sıcaklıklarının bu bölgeler kapsamında 25 derecelere kadar çıkacağı belirlendi.

5 ile 8 derece artacağı düşünülen hava sıcaklıklarında Akdeniz ve Ege de nasibini almış olacak. Nem ile birleşen değerlerin ardından nefes bile aldırmayacak bu sıcaklar. İç Anadolu Bölgesi'nde ise termometreler 25 derecenin üzerine çıkacağı düşünülüyor. Tüm ülkeyi altına alacak olan çöl sıcakları dalgasından en az etkilenecek olan ise Karadeniz Bölgesi olacağı düşünülüyor.

Çöl sıcaklarının haftanın sonuna kadar devam edeceği söylendi. Sonra sıcaklıklar gerilemeye başlayacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal