Meteoroloji Uyardı, Kar Fırtınasına Dikkat

Meteorolojiden gelen son değerlendirmelere göre Doğu Karadeniz'de şiddetli fırtına bekleniyor.

23.11.2017-09:56 - (Son Güncelleme: 23.11.2017-10:50) Meteoroloji Uyardı, Kar Fırtınasına Dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarın sabah saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'de fırtına uyarısında bulundu. Meteoroloji tarafından yapılan açıklama şu şekilde:" Doğu Karadeniz'in doğusunda yarın sabah saatlerinden itibaren batı ve güneybatı yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına bekleniyor. Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği düşünülüyor"

İstanbul'da bugün hava parçalı ve çok bulutlu olacak, sabah saatlerinden itibaren hafif yağmur geçişleri olacak. Meteoroloji'den yapılan tahminlere göre, yurdun çoğu yerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Önümüzdeki saatlerden itibaren yağışın İstanbul'u terk etmesi, güneşin bulutların arasından tekrardan kendini göstermesi bekleniyor. Gevşeyen rüzgar ve güneşin ısıtıcı etkisi ile sıcaklıkların gün içerisinde 15 derecelere kadar artacağı tahmin ediliyor.

ÜLKEDE GENEL DURUM

Son yapılan açıklamalara göre, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anadolu Bölgesi ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların Karadeniz kıyı kesimi, Marmara'nın kuzeydoğusu ile Siirt çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere bakılırsa, hava sıcaklığı batı kesimlerde yükselerek mevsim normalleri civarına çıkacak, diğer yerlerde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek. Rüzgar, özellikle batı ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde:

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu 6
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı 15
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 18
Adana: Parçalı ve az bulutlu 18
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 17
Samsun: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu 8
Trabzon: Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağmur, iç kesimleri kar yağışlı 10
Erzurum: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kar yağışlı -4
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 9

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal