Meteoroloji Uyardı! İşte Yeni Haftanın Hava Raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yeni haftanın ilk yarısında orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava 29 Kasım'dan itibaren yerini Balkanlar üzerinden gelen soğuk havaya bırakacak ve sıcaklıklar mevsim normallerinin altına inecek.

25.11.2018-15:40 - (Son Güncelleme: 25.11.2018-15:28) Meteoroloji Uyardı! İşte Yeni Haftanın Hava Raporu

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi uyarı yayınlandı. Uyarıya göre, son değerlendirmelere göre, Marmara Bölgesi'nde, yarından itibaren batı kesimlerinden başlayarak Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine girerek hava sıcaklıklarının artması bekleniyor.Bölgede 29 Kasım Perşembe gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk hava ile hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesi ve mevsim normallerinin altına düşmesi beklenmekte. 

Haftanın ilk yarısında sağanak yağmur şeklinde etkisini gösterecek yağış sonlara doğru karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde etkisini gösterecek. 

İstanbul genelinde hafta sonuna kadar her gün aralıklarla yağmur ve sağanak yağış görülecek. Bununla birlikte yeni haftanın ilk yarısında Marmara'nın batısında yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacağı tahmin ediliyor. 

Meteoroloji ayrıca yağış nedeniyle vatandaşları, herhangi bir olumsuzluğu karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı ve her ihtimale karşı meteoroloji genel müdürlüğünün yayınladığı hava tahminlerini takip etmelerini istedi. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal