Meteoroloji İstanbul İçin Sarı Kategoride Uyarı Verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için bu gece saat 00.00'dan yarın saat 00.00'a kadar sarı kategoride uyarı verdi.

04.05.2019-17:31 - (Son Güncelleme: 04.05.2019-17:25)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Afrika kaynaklı toz taşınımı beklendiğini söyleyerek, İstanbul için bu gece saat 00.00'dan yarın saat 00.00'a dek geçerli olmak üzere 'sarı' kategoride uyarı verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yayınlanan açıklamada, "Afrika kaynaklı toz taşınımı beklendiği için hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar ve çamur biçiminde yağış gibi olumsuzluklara karşı görevlilerin ve vatandaşların dikkatli olması lazımdır" denildi.

MeteoUyarı uygulamasında kullanılan renklerin manaları şu şekilde:

Kırmızı, havayla alakalı "çok tehlikeli durum"un olduğunu ifade ediyor. Son derece kuvvetli bir meteorolojik olay tahmin edildiğinde bu renkle uyarı gerçekleştiriliyor. Haritada kırmızı rengin olduğu yerde büyük hasar ve kayıpların olması olası görülüyor. Bu olaylar çoğu halde geniş bir alan üstünde hayatı tehdit edecek nitelikte kabul ediliyor. Güncel meteorolojik şartlar ve tahminlerin bu durumda sıklıkla izlenmesi önem arz ediyor.

Turuncu, havayla alakalı "tehlikeli durum"larda tercih ediliyor. Bu renkte tahmin edilen meteorolojik olay sıklıkla olmuyor. Hasar ve kayıpların olması muhtemel görülüyor. Çok tedbirli olunması, güncel meteorolojik şartlar ve tahminlerin izlenmesi lazım.

Sarı, havada "potansiyel tehlike durumu"na işaret ediyor. Tahmin edilen meteorolojik olay olağan dışı olmamakla beraber, meteorolojik koşullardan etkilenebilecek faaliyetler hususunda dikkatli olunması uyarısında bulunuluyor.

Yeşil ile bildirilen yerde uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik olayın tahmin edilmediği anlaşılıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal