Meteoroloji Hava Tahminini Açıkladı! Sağanak Yağış Geliyor

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre ülkemiz önümüzdeki hafta boyunca sağanak yağışın etkisi altına girecek. Yapılan uyarıya göre sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması istendi.

25.05.2018-22:47 - (Son Güncelleme: 25.05.2018-22:41) Meteoroloji Hava Tahminini Açıkladı! Sağanak Yağış Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan hava tahmini bilgilerine göre ülke çapında yoğun yağış olması bekleniyor. Yağışların haftasonu kuvvetini arttırmas tahmin ediliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere bütün ülke çapında günlerce yağış olacağı düşünülüyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ YURDU ETKİSİ ALTINA ALACAK

Meteoroloji'nin açıklamalarına göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Ege, Akdeniz'in iç bölümleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz, Malatya hariç Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Sakarya'nın güney bölümleri, Konya, Karaman, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Karabük civarının kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı bekleniyor.

METEOROLOJİ ÖNÜMÜZDEKİ BİR HAFTA İÇİN UYARDI

Açıklanan uyarı şöyle; Yurdumuzun doğu kısımlarındaki ilerleyen 1 hafta süresince her gün özellikle öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Doğu Karadeniz'in iç bölümleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır) Cuma (25.05.2018) gününe dek yerel olmak üzere kuvvetli olacağı düşünüldüğünden oluşabilecek problemlere (ani sel, su baskını, yıldırım, bölgesel dolu yağışı ve yağış sırasında kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli davranılması lazımdır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal