Mesleki Eğitimde Burs Miktarında Yüzde 500 Arttı

Mesleki ve teknik eğitimde öğrencilerin aldığı burs miktarı, son bir senede yüzde 500, döner sermaye boyutunda gerçekleştirilen üretimden aldıkları katkı oranı da yüzde 50 arttı.

21.02.2020-17:30 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-17:26) Mesleki Eğitimde Burs Miktarında Yüzde 500 Arttı

Mesleki ve teknik eğitimi kuvvetlendirmek adına atılan adımlarla her ilerleyen gün sektörlerle yeni, güçlü ve sistematik iş ortaklıkları oluşturularak eğitim kalitesinin artırılması için çalışma yapılıyor. Bununla beraber hedeflerden biri de mesleki eğitimi çekici kılacak alternatifleri de çoğaltmak. Bu boyutta, mesleki ve teknik eğitim alan öğrenciler için burs fırsatları artırılmaya çalışılıyor.

Sektörlerle son bir senede oluşturulan iş birliklerinde, başarılı öğrencilere burs verilmesi protokollerin olmazsa olmaz unsuru haline geldi.

Mesleki ve teknik eğitimde öğrencilere verilen burs miktarı son bir sene içerisinde yüzde 500, döner sermaye boyutunda yapılan üretimden öğrencilerin aldığı katkı oranı da yüzde 50 artış gösterdi.

Sektörle imzalanan protokoller boyutunda, 2018-2019 eğitim-öğretim senesinde öğrencilere 500 bin lira burs temin edilirken, bu rakam 2019-2020 eğitim öğretim senesinde neredeyse 3 milyon lira olarak meydana geldi. Bu şekilde, son bir sene içerisinde öğrencilerin aldığı burs miktarı, bir önceki eğitim öğretim senesine kıyasla yüzde 500 artış kaydetti.

Öğrencilere verilen burs miktarlarında en büyük hak, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında turizmdeki nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi hedefiyle imzalanan iş ortaklığı boyutunda gerçekleştirildi. İki bakanlık arasında imzalanan protokol içine giren okullardaki öğrencilere, neredeyse 1 milyon lira burs desteği temin edildi.

Mesleki ve teknik eğitim öğrencileri, üretimdeki katkıları oranında sağlanılan kazançtan pay alabiliyor. Bu boyutta, 2018'de öğrencilerin üretimden edindileri pay 14 milyon lira olarak gerçekleşti. Bu rakam 2019'da 21 milyon liraya ulaştı. Bu şekilde, öğrencilerin döner sermaye boyutunda, üretimdeki katkıları sebebiyle aldıkları pay, 2018'e kıyasla 2019'da yüzde 50 artış gösterdi.

"Mesleki ve teknik ortaöğretimi güçlendirmek için çalışmalarımız devam ediyor"

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, konuyla alakalı olarak, "Mesleki ve teknik ortaöğretimi güçlendirmek için çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Sektörlerle kurduğumuz güçlü iş birlikleri, hem mesleki ve teknik eğitimin kalitesini hem de öğrencilere sunulan imkanları artırıyor. Özellikle başarılı öğrencilerin mesleki ve teknik eğitimi tercih etmeleri için eğitim süresinde cazip burs desteğine, mezun olmaları durumunda da istihdam önceliğine ağırlık veriyoruz." şeklinde konuştu.

Bu faaliyetlerin kısa süre içerisinde meyvelerini verdiğine vurgu yapan Özer, "Mesleki ve teknik eğitimde başarılı öğrencilere sağlanan burs miktarı bir önceki yıla göre yüzde 500 arttı. Bu artışta, Kültür ve Turizm Bakanlığımızla yaptığımız iş birliğinin çok büyük katkısı oldu." yorumunu yaptı.
Döner sermaye boyutunda gerçekleştirilen üretim kapasitesini artırdıkları için de öğrencilerin hak ettikleri payı yüzde 50'lik artışla 21 milyon liraya ulaştığını belirten Özer, "Bu miktarların giderek artacağına inanıyorum. Süreci yürüten çalışma arkadaşlarıma ve sürece katkı veren paydaşlarımıza teşekkür ediyorum."diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal