Mert Fırat'ın Skandal Röportajı Sosyal Medyayı Ayağa Kaldırdı!

Ünlü oyuncu Mert Fırat, çözüm sürecinin devam ettiği 2013 yılında verdiği röportajda, Öcalan'la görüşülmesi gerektiğini ve zorunlu askerliğe karşı olduğunu söylemişti

27.01.2018-11:24 - (Son Güncelleme: 27.01.2018-16:45) Mert Fırat'ın Skandal Röportajı Sosyal Medyayı Ayağa Kaldırdı!

Oyuncu Mert Fırat, 5 yıl önce çözüm süreci devam ederken verdiği bir röportajda 'PKK lideri Abdullah Öcalan'la görüşülmesi gerektiğini' söylemesi ve zorunlu askerliği karşı olduğunu ifade etmesi nedeniyle sosyal medyada eleştirilere hedef oldu.

Habertürk'ten Kübra Par'a verdiği röportajda, "Çocuğun olsa askere gönderir misin?" sorusuna "Askerlik yapmaması için elimden geleni yaparım" cevabını veren Fırat'ın sözleri, 5 yıl sonra yeniden gündem olurken; tepkilerin ardından Kadıköy Tiyatroları Platformu ile 'Sadece Diktatör" oyunu yaklaşık 9 kentte yasaklanan Barış Atay'ın da aralarında bulunduğu birçok kişi de ünlü oyuncuya destek mesajı paylaştı.

MERT FIRAT KİMDİR ?

10 Ocak 1981 yılında, Ankara’da dünyaya gelen Mert Fırat'ın tam ismi Şahabettin Mert Fırat'tır. Tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu olan Fırat aynı zamanda senaryo yazarlığı da yapmaktadır.  Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden mezunudur. Aslen kökleri Arap ve Çerkezlere dayanmaktadır.

Bizim Evin Halleri adlı diziyle ilk kez kamera karşısına geçmiştir. Yersiz Yurtsuz dizisinde oynadığı "Mühendis Hüseyin" karakteriyle tanınmıştır.

Binbir Gece dizisi ile ekranların sevilen oyuncularından biri olmuştur. Dizide Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Tardu Flordun ve Ceyda Düvenci gibi isimlerle beraber rol almıştır.

Daha sonraki büyük projesi, başrollerinde Nejat İşler, Aslı Tandoğan, Olgun Şimşek ve sonrasında katılan Engin Altan Düzyatan gibi isimlerin rol aldığı Kapalıçarşı dizisi olmuştur. İntikam dizisinde Beren Saat ile beraber rol almıştır.

Oyun Atelyesinin oyuncusu olan Mert Fırat, Fırat, Palyaço Prens, Şeyh Bedrettin ve Atları da Vururlar adlı tiyatro oyunlarında da rol almıştır.

İlk sinema filmi deneyimini 'Soyağacı' adlı filmde rol alarak yaşamıştır. 2010 yılında Atlı Karınca ve Başka Dilde Aşk filmlerinin senaristliğini yaparak, iki filminde başrolünde oynamıştır.

Ankara Uluslararası Film Festivali ve Sadri Alışık ödüllerinde 'en iyi erkek oyuncu' seçilmiştir. Sağır ve dilsiz bir genci canlandırdığı 'Başka Dilde Aşk' filmi ile beraber bu ödüle layık görülmüştür.

Yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı 'Kelebeğin Rüyası' adlı sinema filminde Kıvanç Tatlıtuğ ile birlikte iki genç şairin hayatını canlandırmıştır.

 Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal