Mersin'de Trafikte Şiddet Gören Kadınlar: Kadına Şiddetin Durmasını İstiyoruz

Mersin'de trafikte 3 kadın tartıştıkları baba ve kızı tarafından darbedildi. Şikayetçi olan kadınlar, "Biz kadına şiddetin adaletini istiyoruz. Kadına şiddetin durmasını istiyoruz." dedi.

05.05.2020-13:06 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-13:39)

Olay, 28 Nisan günü Mersin'in Merkez Mezitli ilçesine bağlı Yeni Mahalle 2'nci Çevre Yolu üzeri Kale kavşağında yaşandı. Trafikte seyir halinde olan Feride K., kız kardeşi Hilal K. ve arkadaşı Dilara K., trafikte bir adam ve kızıyla tartıştı. Tartışma kısa sürede büyürken, 3 kadın karşı tarafın sopalı saldırısına uğradı. Yaşanan olay sonrası kadınlar polise giderek baba ve kızından şikayetçi oldu. Bunun üzerine polis ekipleri baba ile kızını polis merkezine getirdi. Merkezde iki tarafın da ifadelerine başvuruldu ve doktor raporları alındı. Taraflar ifadelerinde küfür iddialarına da yer verdi.

"BELİME SOPAYLA VURDU"

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Feride K., Kırmızı ışıktayken aramızda 5-6 araç olmasına rağmen arabasından inen kadın koşarak, bizim arabamıza geldi. Önce kız arkadaşımı darbetmeye başladı. Kız kardeşim ayırmaya çalışırken, babası geldi sopayla darbetti. Ben henüz araçtan yeni inmişken, beni de darbetti. Belime sopayla vurdu. Kız arkadaşım başından, kardeşim kolundan sopayla darp edildik." dedi.

Yaşanan olayın ardından karakola gittiklerini belirten Feride K., "Biz darp raporu aldık, ifadelerimizi verdik. Sabahtan akşama kadar karakoldaydık. Biz kadına şiddetin adaletini istiyoruz. Gücümüz yetmediği halde bizi sopa ile darbeden bir adam var karşımızda. Biz adalet istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"ARKADAŞIMI KORURKEN KOLUM ZARAR GÖRDÜ"

Hilal K. ise ilk olarak arkadaşlarının darbedildiğini öne sürdü ve "Ben de ayırmak isterken darbedildim. Arkadaşımı korurken, kolum zarar gördü. Bu olaydan dolayı şahıslardan hepimiz şikayetçiyiz. Burada başta kadına şiddet var. Babası ve kızı tarafından darbedildik. Şahısların gerekli cezayı almasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"SOKAĞA ÇIKARKEN KORKUYORUZ"

Sokağa çıkarken korktuklarını belirten Dilara K. da "Erkeklerin her alanda şiddetine maruz kalıyoruz. Bu yaşadığımız olay hem erkek hem de kadının kadına şiddeti. Artık kadına her türlü şiddetin durmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal