Mersin İl Seçim Kurulu Burhanettin Kocamaz'ın Aday Olamayacağına Karar Verdi

Evrakları geç teslim edildiği için İYİ Parti'den aday olamayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a bir kötü haber daha geldi. Mersin İl Seçim Kurulu, Kocamaz'ın DP'den de aday olamayacağını açıkladı.

25.02.2019-16:11 - (Son Güncelleme: 25.02.2019-16:21) Mersin İl Seçim Kurulu Burhanettin Kocamaz'ın Aday Olamayacağına Karar Verdi

İYİ Parti'den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını duyuran fakat evrakları vaktinde teslim edemediği için aday olamayan Burhanettin Kocamaz, Demokrat Parti'den (DP) aday olmaya uğraşmıştı. Fakat Mersin İl Seçim Kurulu, Kocamaz'ın DP'den de seçimlere katılamayacağını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Başvurunun yasal sürede olmadığı için İYİ Parti'den aday olamayan ardından DP'den aday gösterilen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın adaylığına 4 ayrı itiraz başvurusu gerçekleştirildi. 4 kişi tarafından Mersin İl Seçim Kurulu'na verilen itiraz dilekçelerinde Siyasi Partiler Kanunu'nun 37'nci ve 40'ıncı maddeleri gereğince Kocamaz'ın DP'den aday olamayacağı iddia edilerek, YSK'nın bu hususta daha önce verdiği ve emsal teşkil edecek kararlar yer aldı.

KOCAMAZ'DAN TEPKİ: KİRLİ EL OYUN TEZGAHLIYOR

Burhanettin Kocamaz ise bu başvurulara sosyal medya sayfasından tepki gösterdi. Kocamaz, "Bildiğiniz üzere bir kirli el önümüzü kesmek, milletimizle bağımızı koparmak ve Mersin'e yapacağımız hizmetleri önlemek için oyun üzerine oyun tezgahlıyor. 'Bağımsız aday ol' dediniz bağımsız gibi bir partiden Demokrat Parti'den aday olduk. Sıkıntınız ne? Bizden daha ne istiyorsunuz?" ifadesini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal