Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Partisinden İstifa Etti!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP'den istifa etti. Kocamaz, 31 Mart seçimlerinde MHP'den aday gösterilmemişti.

20.11.2018-11:51 - (Son Güncelleme: 20.11.2018-15:05)

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, gündemle alakalı açıklamalar gerçekleştirdi. "Yaşamımın en zor basın toplantısını gerçekleştiriyorum." diye konuşan Kocamaz, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) istifa ettiğini açıkladı.

"HAYATIMIN EN ZOR KARARINI VERİYORUM"

"Burada açıklamak gerçekten zor. Sözcükler boğazınıza düğümleniyor. Gecikmiş de olsa böyle bir görüşmeyi yapıp bizden Mersin için beklentisi olanların gönlüne su serpmek istiyorum. Yaşamımın en zor kararını veriyor ve elli seneyi geçkin süredir içinde olduğum Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa ediyorum. Aldığımız bu kararın başta bizlere, Mersinimize, tüm ülkemize ve bizden hizmet bekleyenlere hayırlı olmasını diliyorum. Bu arada özellikle bugüne dek bize destek olan, gönül veren, Mersin'i düşünen, bizimle yola oyulan bütün arkadaşlarımızdan bir ricam olacak. Zor bir dönem. Sakin olalım, tahriklere kapılmayalım. Biz Mersin gibi demografik yapısı karışık, kozmopolit bir şehirde insanları bütünleştirmek zorundayız. Özellikle tüm arkadaşlarımdan rica ediyorum, bu dönemi kazasız belasız, kavgasız gürültüsüz biçimde atlatalım."

KOCAMAZ, ADAY GÖSTERİLMEMİŞTİ

Burhanettin Kocamaz, MHP'den, tekrar büyükşehir belediye başkan adayı gösterilmemişti. Bu vazife için merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna aday olarak duyurulmuştu.

İYİ PARTİ İLE GÖRÜŞÜYOR İDDİASI

Aday olarak gösterilmemesinin sonrasında Kocamaz'ın İYİ Parti ile görüşmeler yaptığı öne sürülmüştü.

İSTİFA EDEN BURHANETTİN KOCAMAZ KİMDİR?

27 Ocak 1955 Nacarlı, Tarsus doğumludur. Eski Tarsus Belediyesi ve mevcut Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Çukurova Belediyeler Birliği başkanıdır. 1977 senesinde Gazi Üniversitesi'nden mezun olarak kimya öğretmeni olan Kocamaz Hatice Yılmaz ile evli ve 3 çocuk babasıdır.

2014 Türkiye yerel seçimlerinde MHP'den aday olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi başkanı seçildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal