Merkez Bankası Enflasyondaki Düşüşün Gerekçesini Açıkladı

Ağustos ayı fiyat gelişmeleri değerlendirmesini paylaşan Merkez Bankası, Ağustos'ta senelik enflasyon alt grupların genelinde gerilediğini, enflasyondaki düşüşte büyük ölçüde temel mal ve enerji grupları belirleyici olduğunu söyledi.

04.09.2019-11:06 - (Son Güncelleme: 04.09.2019-10:48) Merkez Bankası Enflasyondaki Düşüşün Gerekçesini Açıkladı

Merkez Bankası, TÜİK tarafından dün duyurulan ağustos enflasyonu ile alakalı değerlendirmelerini paylaştı.

TCMB, Ağustos ayında senelik enflasyon alt grupların çapında gerilediğini, enflasyondaki düşüşte büyük ölçüde temel mal ve enerji grupları belirleyici olduğunu söyledi.

Ağustos ayında tüketici fiyatlarının yüzde 0,86 oranında arttığını ve senelik enflasyonun 1,64 puan düşerek yüzde 15,01'e gerilediğini hatırlatan TCMB, şu açıklamayı yaptı:

"GIDA ENFLASYONUNDA YAVAŞLAMA EĞİLİMİ SÜRMÜŞTÜR"

"Senelik enflasyon alt gruplar çapında gerilerken, enflasyondaki düşüşte büyük ölçüde temel mal ve enerji grupları belirleyici olmuştur. Bu dönemde gıda yıllık enflasyonundaki yavaşlama eğilimi sürmüştür. Türk lirasındaki istikrarın yanı sıra enflasyon beklentilerindeki iyileşme ve iç talep koşullarının seyri çekirdek enflasyon göstergelerinin yıllık enflasyonundaki düşüşü desteklemiştir. Bu çerçevede, B ve C göstergelerinin eğilimindeki ılımlı seyir korunmuştur."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal