Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya Görevden Alındı! Yerine Murat Uysal Atandı

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, görevden alındı. Yerine yardımcısı Murat Uysal atandı. Uysal ilk açıklamasında 'Para politika araçlarını bağımsız bir biçimde uygulamaya devam edeceğiz. Uygulanacak politikalarla alakalı iletişim kanallarını üst seviyede kullanacağım' dedi.

06.07.2019-09:17 - (Son Güncelleme: 06.07.2019-09:08)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Merkez Başkanı Atama Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Atama Kararı'na göre, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı (Guvernorü) Murat Çetinkaya görevden alınarak yerine Murat Uysal'ın atanmasına karar verildi.

YENİ BAŞKANDAN İLK AÇIKLAMA

TCMB Başkanı Murat Uysal ilk açıklamasında, Merkez Bankasının yasayla kendisine verilen görev ve yetkiler kapsamında temel amacı olan fiyat istikrarını sağlamaya odaklı para politikası araçlarını bağımsız bir biçimde uygulamaya devam edeceğini bildirdi.

Uysal, yeni dönemde fiyat istikrarı ve finansal istikrar hedefleri çerçevesinde uygulanacak politikalar ile alakalı iletişim kanallarının en üst düzeyde kullanılacağını ve bu kapsamda önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı yapacağını belirtti.

MURAT UYSAL KİMDİR?

1971 senesinde İstanbul'da doğan Murat Uysal, Galatasaray Lisesi'nin sonrasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi (İngilizce) İktisat Bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Anabilim dalında yüksek lisans yapan Uysal, meslek hayatına 1998'de bankacılık sektöründe başladı.

2007-2011 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası'nda Para ve Sermaye Piyasaları Daire Başkanı olarak vazife yapan Murat Uysal, 2011 senesi Kasım ayından itibaren de Türkiye Halk Bankası'nda Hazine Yönetimi'nden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. Eş zamanlı olarak, 2008-2010 seneleri arasında Halk Yatırım A.Ş. Denetim Kurulu üyesi, 2011 senesinde Halk Portföy A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi, 2012-2014 seneleri arasında Halk Portföy A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, Nisan 2015 – Nisan 2016 tarihleri arasında Halk Leasing Finansal Kiralama A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi vazifeleri yürüttü. 2014 senesi Mart ayından itibaren ise Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürdü.

Murat Uysal, 9 Haziran 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal