Merkel Türkiye'ye 125 Milyon Euro Gönderileceğini Açıkladı

Dün, Almanya Başkbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson, video konferansı ile 4'lü zirve gerçekleştirdi. Zirve sonrası konuşan Merkel, Türkiye'ye 125 milyon euro gönderileceğini söyledi.

18.03.2020-09:59 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-10:20) Merkel Türkiye'ye 125 Milyon Euro Gönderileceğini Açıkladı

Dün yapılan video konferansı ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson bir araya geldi. Gerçekleştirilen zirve sonrası Almayan Başbakanı Angela Merkel açıklamalarda bulundu.

Zirvede Suriye'deki durumu değerlendirdiklerini belirten Merkel, "Çok yararlı bir görüşme oldu. İdlib'deki insani duruma yardımı görüştük. Oraya 125 milyon euro gönderiyoruz, bunun hemen oraya varması önemli." ifadelerini kullandı.

"ELBETTE ÇABALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"

Öte yandan İdlib konusu üzerinde imzalanan ateşkesten dolayı memnun olduklarını dile getiren Merkel, "Türkiye Cumhurbaşkanı bize İdlib yakınlarındaki M4 arteri boyunca ortak devriyelerden bahsetti. Elbette Suriye'deki siyasi süreci daha geniş bir şekilde ilerletmek için çabalarımızı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal