Merasim Sokak Davasında Karar Açıklandı! Sanıklara Rekor Ceza

Ankara Merasim Sokak'ta 29 kişinin öldürülmesi ile alakalı devam eden davada 6 sanığa 30'ar defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

10.09.2018-17:16 - (Son Güncelleme: 10.09.2018-17:08) Merasim Sokak Davasında Karar Açıklandı! Sanıklara Rekor Ceza

Ankara Merasim Sokak'ta 29 insanın hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısı ile alakalı çoğu firari 68 sanığın yargılandığı davada mahkeme kararını duyurdu. Mahkeme, saldırıdan sorumlu tuttuğu 6 sanığı 30'ar defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

SALDIRIDA 29 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Devlet Mahallesi Merasim Sokak İnönü Bulvarı civarına yakın yerde, 17 Şubat 2016'da askeri ve sivil servis araçları kırmızı ışıkta bekledikleri sırada bomba yüklü otomobilin patlatılması neticesinde 29 insan yaşamını yitirmiş, 87 kişi yaralanmış, birçok araç ve bina da hasar almıştı. Soruşturma neticesinde, saldırganın "Zinar-Raperin" takma isimli PKK'lı terörist Abdulbaki Sömer olduğu tespit edilmişti.

DAVADA KARAR AÇIKLANDI

Ankara Merasim Sokak'ta 17 Şubat 2016'da yapılan ve 29 insanın yaşamını yitirmesi ile neticelenen terör saldırısı ile alakalı PKK'nın sözde üst düzey idarecilerinin de içlerinde olduğu 68 sanığın yargılandığı davada karar duyuruldu. Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki duruşma salonunda yapılan davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Davanın bugünkü duruşmasında sanıkların son sözleri soruldu. Suçsuz olduklarını iddia eden sanıklar, beraat isteği yaptı.

30'AR KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE BİN 185'ER YIL HAPİS

Daha sonra kararını duyuran mahkeme heyeti, sanıklar Kudbettin Onur, Ahmet Karaman, Muharrem Canikli, Hayrettin Tomak, Hüseyin Karadaş ve Metin Aslan'ın "devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozma" suçundan 1'er, 29 kişiyi "nitelikli kasten öldürme" suçlaması ile de 29'ar defa olmak üzere toplam 30'ar defa ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, söz hususu sanıklara 75 kişiye dönük "kasten öldürmeye teşebbüs etme" ve "patlayıcı maddeleri bulundurmak, nakletmek" suçlaması ile ayrıca bin 185'er sene hapis cezası verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal