Meral Akşener'den Muharrem İnce'ye Cevap

Partisinin genel merkezinde konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, Muharrem İnce'nin açıklamalarına yanıt verdi.

26.06.2018-14:42 - (Son Güncelleme: 26.06.2018-14:42)

24 Haziran seçimlerinde hezimet yaşayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin genel merkezinde seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalar yaptı.

Konuşmamasının sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan İYİ Parti lideri Akşener, Muharrem İnce'nin sözlerinin anımsatılması üzerine CHP'lileri kızdıracak ifadeler kullandı.

CHP'nin 100 yıllık bir parti olarak yüzde 22 oy aldığı vurgusunu yapan İYİ Parti lideri, kendi partisinin bu oranla başarılı olduğunu öne sürdü.

"CHP 100 YILLIK BİR PARTİ"

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, İnce’ye cevap olarak şu ifadeleri kullandı:

"Sayın İnce CHP içerisinde bakıldığında yüz yıllık bir CHP yüzde 22 oy aldı. 50 yıllık MHP yüzde 11 oy aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi bütün devlet güçleri ve imkânlarıyla yüzde 41 oy aldı. HDP yüzde 11 oy aldı. Sonuç itibariyle devletten bir kuruş almadan kurulan İYİ Parti yüzde 10 aldı. Ben Sayın İnce'nin bu sözlerine katılmıyorum.’’

"MUHARREM İNCE YENİLGİYİ KABUL ETTİ"

Soruları cevaplamaya devam eden Akşener, neden YSK önüne gitmediğini şöyle açıkladı: ‘’O gece, Sayın İnce ve CHP temsilcileri Sayın Erdoğan'ın kazandığını ifade ettiler. Dolayısıyla gerilime sebep verecek hadisenin olmadığını söylediler. Arkadaşlarımızla beraber burada seçim sonuçlarını izledik."

MUHARREM İNCE NE DEMİŞTİ

Dün partisinin genel merkezinde seçim sonuçlarına ilişkin konuşan Muharrem İnce, diğer muhalefet partileri biraz fazla oy alsa seçimin ikinci tura kalacağını ifade etmiş, "41 yıl sonra 30 barajını geçmişiz. 8-9 puan fazla almışız. Diğer muhalefet partileri 10'un üzerinde alsa seçim ikinci turdaydı. 30 barajını yıktık, 50'yi de yıkabiliriz’’ diye konuşmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal