Meral Akşener'den HDP'ye Cevap! Birbirlerine Girdiler

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan'ın "Koltuklarınızda HDP oylarıyla oturuyorsunuz" sözlerine sert çıktı

09.07.2019-13:41 - (Son Güncelleme: 09.07.2019-14:06)

31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde birçok ilde HDP ve İYİ Parti kendi adaylarını göstermeyip ortak adaylara destek vermişlerdi.

Millet İttifakının altında örtülü ittifak kuran İYİ Parti ve HDP arasındaki gerilim ise seçimlerin ardından gittikçe yükselmeye başladı. HDP'lilerden İYİ Parti'ye gelen çıkışlardan sonra İyi Parti iyice köşeye sıkıştı.

HDP, "Bizim oylarımızla seçildiniz" sözleri ile ittifak itirafında bulunurken İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener bu ittifakı yokmuş gibi göstermek amacıyla HDP'yi hedef aldı.

''HDP VE PKK'YA GÖNÜL VERENLERİN OYLARIYLA O KOLTUKLARDA OTURUYORSUNUZ''  

Akşener, HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan'ın "İYİ Parti, size söylüyorum: Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka, HDP ve PKK'ya içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi. Şu an koltuklarınızda HDP'nin oylarıyla oturuyorsunuz. Ne diyeceksiniz şimdi buna?" sözlerine cevap verdi.

AKŞENER'İN HDP'YE CEVABI  

Meral Akşener, "HDP Grup Başkanvekili'nin hesabı da Nasrettin Hoca hikayesi gibi. Madem HDP seçmeni bizi desteklediyse HDP'ye kim oy verdi? Bizim bu matematik hesaplarından beynimiz yandığı için bir demokrasi mücadelesi verdik ve bir parti kurduk. Siyasette tabloyu İyi Parti değiştirdi. Bu başarımızın başkalarına ciro edilmesine müsaade etmeyiz" ifadesinde bulunarak HDP ittifakını gizlemeye çalıştı.

Fakat Akşener, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde HDP'nin aday göstermediği ve bu sebeple HDP'ye oy verilmediğini, HDP oylarının da İyi Parti'nin içinde bulunduğu Millet İttifakı adaylarının aldığından bahsetmedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal