Meral Akşener Ayasofya Kararını Verdi

Meral Akşener'in Ayasofya Camii'nin açılışına katılmayacağı öğrenildi.

23.07.2020-11:04 - (Son Güncelleme: 23.07.2020-10:55) Meral Akşener Ayasofya Kararını Verdi

Daha önce 'Erdoğan, Ayasofya'yı açamaz' diyerek alay konusu olan İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 86 yıl sonra ilk cuma namazının kılınacağı Ayasofya Camii'nin açılışına katılmayacağı bildirildi.

Yakın koruma polislerinden birinin Covid-19 test sonucu pozitif çıkması sonrasında kendisini karantinaya alan Akşener'in daha önce Ayasofya'nın açılmasına yönelik sözleri sosyal medyada alay konusu olmuştu.

'AYASOFYA'YI AÇAMAZ' DEMİŞTİ

Meral Akşener, katıldığı bir televizyon programında, "Sayın Erdoğan'ın şöyle bir A4'e yazmasına bakar, ama bakın buradan iddia ediyorum Sayın Erdoğan onu açamaz" şeklinde konuşmuştu. Akşener, Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasının ardından büyük bir utanç yaşayıp durumu kotarmaya çalışmıştı.

ÖNCE MAHCUBİYET SONRA TEBRİK

Akşener Danıştay'ın kararı sonrasında yaptığı açıklamada ise "Sayın Erdoğan'ın kararları konusunda ilk defa yanıldım. Bir televizyon programında Ayasofya açılır mı denildiğinde Sayın Erdoğan açmaz demiştim. Çünkü o manivelayı seçmen konselidasyonu için elinde tutar demiştim. Burada yanılmışım. Hayırlı olsun, uğurlu olsun diyorum Sayın Erdoğan:'ı da tebrik ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal