Memur-Sen 1 Mayıs'ta Şanlıurfa'da

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Şanlıurfa ilinde kutlayacaklarını duyurdu.

28.01.2019-14:44 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-14:42) Memur-Sen 1 Mayıs'ta Şanlıurfa'da

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Şanlıurfa ilinde kutlayacaklarını duyurdu.

Yapılan yazışı açıklamaya göre 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bu yıl Şanlıurfa'da kutlanacak.

Memur-Sen ilgili yazılı açıklamada şunları aktardı:

"Memur-Sen olarak, emek ve dayanışma günlerinde Türkiye'nin dört bir yanında olma geleneğimize devam ediyoruz. İstanbul, Ankara, Çanakkale, Diyarbakır, Konya, Kahramanmaraş, Kütahya ve Kocaeli'nin ardından 2018 senesinin Mayıs ayında Urfa'dan tüm insanlığa sesleneceğiz. Seslenirken şiar edindiğimiz mottolarmıza, insana, emeğe ve hakka dayanacağız.

Geçmişten günümüze hak-batıl mücadelesinde pusulamız daima haktan ve halktan yana oldu. Zulümlerin, kapitalizmin ve haksız kazancın karşısında durarak, hakkın ve insanın sözünü yücelttik. Kapitalizme 'hayır' emeğe ise 'evet' dedik.

Emeğin daima sermayeden büyük olduğunu defalarca söyledik. Her fırsatta emek kurgusunun kutsiyetine yaptığımız atıflarla; 'farklı bir dünya mümkündür' anlayışını benimsedik ve kapitalist kurgunun, 'tek yol sermaye' dayatmalarına, insanı paranteze alan ve distopik bir gelecek tasavvuruna insanı zorunlu kılan kısıtlı anlayışına karşı durduk.

Gelinen noktada, insanı felakete sürükleyenlere, devletleri zan altında bırakarak, darbe kapılarını aralayanlara, emeğin değil kapitalizmin sesini yükseltenlere, sermayeyi emeğin üstüne konumlandıranlara karşı 1 Mayıs'ta biz, Göbeklitepe keşfinden sonra, insanlığın başlangıç noktası sayılabilecek olan ve 'şanlı' unvanına layık görülen Urfa'dan, emeğin ve tüm kamu görevlilerinin, insanlığın ve mazlum insanların sesini, sözünü ve taleplerini yükselteceğiz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal