"Melih Gökçek Rüşvet Aldı" Diyen Atilla Kart Beraat Etti!

CHP eski Konya milletvekili Atilla Kart, Ankara eski Belediye Başkan Melih Gökçek'in bir ihalede rüşvet aldığını iddia etmişti. Bunun ardından Gökçek'in Kart hakkında açtığı davada karar verildi. Mahkeme Atilla Kart'ın beraatine karar verdi.

22.11.2018-16:21 - (Son Güncelleme: 22.11.2018-16:14) "Melih Gökçek Rüşvet Aldı" Diyen Atilla Kart Beraat Etti!

CHP'nin Eski Konya Milletvekili Atilla Kart, dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 1998 senesindeki 250 otobüs alımında, otobüs başına 3 bin 315 Alman markı rüşvet aldığını iddia etti. Bu açıklama ardından Gökçek, Kart hakkında dava açtı.

"RESMİ BELGEDEN SÖZ EDİYORUZ"

Kart, o dönem "Bu bulgular ve evraklar, aralık 2012'de Adalet Bakanlığı'nın resmi kayıtlarına ulaşmasına karşın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında hiçbir işlem olmamıştır. Uluslararası, resmi ve bağlayıcılığı olan bir evraktan söz ediyoruz. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yapıyoruz, devletin yapması lazım olanı biz yapıyoruz. Fakat birileri, üzerine düşeni yapmadıkları gibi, muhalefetin yapmasından da rahatsız oluyor. Bu iddiaları yanıtlamak yerine işi başka tarafa çekmeye uğraşıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, benim hakkımda dava açıyor fakat biz yanıtını veririz" açıklaması yaptı.

3 YIL SONRA KARAR: BERAAT

Gökçek'in açtığı davada mahkeme 3 sene sonra kararını duyurdu. Davanın sona ermesinin sonrasında sosyal medya üstünden açıklama yapan Kart, "Melih Gökçek, kendisine hakaret edildiği ve iftira atıldığı iddiası ile şahsım aleyhine 130 bin TL tutarında tazminat davası açmış ve suç duyurusu yapmıştır. 3 seneyi bulan yargılamalar neticesinde, 7 Kasım 2018 tarihinde tazminat davalarının reddine; 22 Kasım tarihinde ise ceza suçlamasından sebeple beraatime karar verilmiştir. Muhalefet partilerinin vazifelerini yapmaları dileğiyle, bu gelişmeler kamuoyunun bilgilerine sunulmuştur" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal