Melih Gökçek, Oğlu İçin AK Parti ve MHP ile Pazarlık Yapıyor!

Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, oğlu Osman Gökçek'in Keçiören Belediye Başkan adayı olması için AK Parti ve MHP ile görüşmeler yapıyor.

03.11.2018-11:05 - (Son Güncelleme: 03.11.2018-10:54) Melih Gökçek, Oğlu İçin AK Parti ve MHP ile Pazarlık Yapıyor!

24 Haziran seçimleriyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş yapan Türkiye’de, gözler mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimlere döndü. CHP'nin belediye başkanları adayları konuşulurken, AK Parti’de vazifeden alınan Ankara eski Belediye Başkanı Melih Gökçek’in MHP tarafından aday gösterilmek istemesi kulisleri hareketlendirdi.

GÖKÇEK'İN ADAY OLMASI BEKLENMİYOR

Bu hususta halen belirsizlik devam etse de kulislere göre Gökçek’in gerçekten aday olması düşünülmüyor. Siyaset koridorları Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’i Keçören Belediyesi için hem AK Parti’ye hem MHP’ye pazarlık unsuru olarak sunduğu iddia ediliyor. Öte taraftan İçişleri Bakanlığı tarafından vazifeden alınan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin tekrar aday olacağı söyleniyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu adım ile hem AK Parti’ye hem de halka bu usulsüzlüğe inanmadığını göstereceği söyleniyor.

ANKARA KORİDORLARI HAREKETLİ

Evrensel'den Çağrı Sarı'nın kulis haberine göre Ankara siyasi koridorları hareketlendi. Bütün siyasi partiler peş peşe toplantılar gerçekleştirerek adaylıklar ve nasıl bir yol haritası takip edileceği hususunda değerlendirmeler yapıyor. Resmi olarak ittifak hususunda görüşmeler yoksa da partiler arası gayriresmi görüşmeler olduğu biliniyor.

İstanbul ve Ankara için kıyasıya bir yarışa girecek olan AK Parti ve CHP’de ayrıntılı bir çalışma var. AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlerde ittifakı bozması, siyaset sahnesini hareketlendirmiş olsa bile, önümüzdeki dönem baımından açık bir tablo ortaya koymak güç.

Alınan bilgilere göre, CHP genel olarak mevcut belediye başkanları ile hareket etmeyi sürdürecek. AK Parti’de ise sürpriz kişiler öne çıkabilir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal