Mehmet Metiner, Diyarbakır'da Eylem Yapan Annelerin HDP'yi Bitireceğini Söyledi

Mehmet Metiner, Diyarbakır HDP binası önünde çocuklarının 'dağa götürüldüğü' söylemi ile eylem yapan annelerin 'HDP siyasetini bitirebileceğini' söyledi.

05.09.2019-10:32 - (Son Güncelleme: 05.09.2019-10:28) Mehmet Metiner, Diyarbakır'da Eylem Yapan Annelerin HDP'yi Bitireceğini Söyledi

Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner, 'Kürt annelerin devrimi HDP'yi kapatır' başlığıyla paylaşılan yazısında Kürt annelerin oturma eyleminden bahsetti.

Metiner, yapılan bu eylemler neticesinde 'HDP tarafında hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını' iddia ederek şöyle dedi:

Diyarbakır HDP İl binası önünde Kürt annelerin sergilediği direniş her açıdan manalı ve değerlidir. Bu yürekli isyanın görünen o ki devamı gelecek.

"HDP KENDİ SOSYOLOJİSİNDEN KOPMUŞ"

Diyarbakır vb. kentlerdeki mutlak iktidar, HDP siyasetçilerini 'elit'e dönüştürerek halktan koparmış. HDP elitlerinin farklılaşan hayat tarzları önemli bir probleme dönüşmüş.

Görünen o ki HDP kendi yoksul ve acılı sosyolojisinden kopmuş.

HDP elitleri güçlerini Kandil’den aldıkları için millete çoktan sırtlarını dönmüş haldeler. Tekrar seçilebilmeleri ya da güç elde edebilmeleri için Kandil desteğini yeterli gören siyasal elitler ile yoksul Kürt sosyolojisi arasında derin bir uçurum meydana gelmiş. Herkes bilsin ki bu bilinç devriminin ardından artık HDP canibinde hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal