Mehmet Ali Kulat'tan Şaşırtan İddia: 1 Değil 2 Parti Kurulacak

Türkiye uzun süredir AK Partili eski isimlerin parti kuracağını konuşuyor. MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat ise 1 değil 2 parti kurulacağını iddia etti. İddiaya göre Birinin lideri Ali Babacan ve Abdullah Gül, diğerinin ise Ahmet Davutoğlu.

27.02.2019-12:02 - (Son Güncelleme: 27.02.2019-11:54) Mehmet Ali Kulat'tan Şaşırtan İddia: 1 Değil 2 Parti Kurulacak

Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve küskün AK Partililerin yeni parti kuracağı söylentisi, uzun süredir siyaset kulislerinde konuşuluyor. Hatta öyle ki; kurulan siteler, yapılan konuşmalar bu iddiaları iyiden iyiye güçlendirdi.

YENİ BİR İDDİA: İKİ PARTİ KURULACAK

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, kulisleri hareketlendirecek bir iddia meydana attı. Kulat, bir değil iki yeni parti kurulacağını söyledi.

Mehmet Ali Kulat Twitter hesabından bu iddiaları şu şekilde değerlendirdi: "Bilinenin tersine tek parti değil 2 farklı parti. Birinin lideri Ali Babacan ve Abdullah Gül destekli... Ana gövdede pek çok eski ve mevcut AK Partili siyasetçi var. Programından teşkilatına, genel merkezinden amblemine her şeyi hazır. Diğeri Ahmet Davutoğlu tarafı.

DAVUTOĞLU MİLLİYETÇİ, BABACAN LİBERAL OLACAK

Her iki yeni parti oluşumu da ayrı gidiyor fakat zaman zaman koordinasyon veya istişare ediyorlar. Çıkış söylemleri ekonomi, dış politika ve kutuplaşma karşıtlığı üstüne kurgulanırken Ahmet Davutoğlu'nun oluşumunda milliyetçi söylem, Ali Babacan oluşumunda liberal söylem öne çıkacak.

2 PARTİYLE DE TEMASLARI VAR

Bilinenin tersine bu iki yeni parti yalnızca AK Parti'den doğmuyor. Şu an aktif olarak başka partilerde siyaset yapan, önemli yerlerde oturan siyasetçilerle de görüşüyorlar. Bu iki yeni partinin, olası engellemeleri (!) gidermek için mevcut 2 partiyle de garip bir temasları var. Her iki yeni parti de güçlendirilmiş parlamenter sistem vaadiyle geliyor. Son olarak her iki siyasi parti de anketlere güveniyor mu? Bilmiyorum fakat kesinlikle anketleri çok merak ediyorlar."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal