Meclis'teki Tartışmaların Önüne Geçebilmek İçin VAR Sistemi Geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 2019 hedefleri arasında milletvekillerinin Genel Kurul'daki söz ve davranışları anında kendilerine ulaştırılacak VAR benzeri bir sistemin uygulamaya geçirilmesi de yer alıyor.

08.02.2019-19:53 - (Son Güncelleme: 08.02.2019-19:44) Meclis'teki Tartışmaların Önüne Geçebilmek İçin VAR Sistemi Geliyor

Türkiye Büyük Millet Başkanlığı tarafından VAR (Video Yardımcı Hakem) sisteminene benzeyen yeni bir sistemin mecliste uygulanması için çalışmalar yapıldığı öğrenildi.

TARTIŞMALARA SAHNE OLUYOR

TBMM, zaman zaman sert tartışmalara, bazense fiziksel saldırılara ve kavgalara sahne oluyor. Hatta bazen "Konuşmada bu ifade geçti-geçmedi" tartışmaları da yaşanıyor.

TBMM Başkanlığı, bu olayların önüne geçebilmek için  VAR (Video Yardımcı Hakem) sistemine benzer bir yenilik getirmek üzere çalışıyor.

ANINDA GÖNDERİLECEK

Milletvekilleri, sistemin gerçekleşmesi durumunda kendi konuşmalarıyla anında yüzleştirilebilecek. Milletvekilinin Meclis'te yaptığı konuşma tamamlandıktan sonra, konuşmayı yapan milletvekilinin e-postasına anında gönderilecek.

BU YIL İÇERİSİNDE HAYATA GEÇİRİLECEK

Uygulamanın alt yapısının birkaç ay içerisinde tamamlanarak sistemin bu sene içerisinde hayata geçirilmesi bekleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal