Meclis'te Gergin Anlar! Yuhalama Sesleri Yükseldi

TBMM'de 27. Yasam Dönemi bugün edilen yeminlerle başladı. HDP Milletvekili oyuncu Barış Atay'ın kürsüye geldiği sırada ise salondan protesto ve yuhalama sesleri yükseldi.

07.07.2018-18:59 - (Son Güncelleme: 07.07.2018-19:02)

HDP'den Hatay milletvekili olan oyuncu Barış Atay Meclis'te ant içti. Atay yemin etmek için kürsüye giderken, salonda yer alan bir kişi önce yuhaladı, sonrasında da kalabalık bir grup Atay'ı protesto etti. Maclis Başkanı Yılmaz, güvenlik yetkililerine protestocuları dışarı atmaları emri verdi. Atay, protestocular dışarı çıkmasının ardından yemin etti.

TBMM'de milletvekillerinin yemin töreninde kısa süren bir olay meydana geldi.

HDP'den Hatay milletvekili olan oyuncu Barış Atay, ant içmesi için anons edilince TBMM Genel Kurul salonu bir anda karıştı. Yemin törenini seyreden bir kişi, önce Atay'ı yuhaladı. Sonrasında da kalabalık bir grup kürsüye doğru yürüyen Atay'ı protesto etti

MECLİS BAŞKANI: GÜVENLİK GÖREVLİLERİ GÖREVİNİ YAPSIN

En yaşlı üye sıfatıyla Meclis'e başkanlık yapan Durmuş Yılmaz, protestoların sonrasında güvenlik yetkililerine emir vererek "Güvenlik yetkilisi arkadaşlarım, lütfen vazifenizi yapın" dedi ve protestocuların dışarı atılmasını talep etti.

Daha sonra tepki gösteren kişi TBMM genel kurul salonundan dışarı atıldı. Atay, daha sonra yemin ederek vazifesine başladı.

YEMİN EDERKEN AK PARTİ SIRALARINA BAKTI

Barış Atay'ın, yemin metnindeki "İnsan hakları" bölümünü özellikle vurgularken, bu esnada AK Parti sıralarına baktığı fark edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal