Meclis Başkanı Şentop'tan 'Vekil Transferi' Açıklaması

Son günlerin ana gündem maddelerinden biri partiler arası vekil transferi konusu oldu. AK Parti ve MHP vekil transferinin önüne geçmek isterken, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop konuyla ilgili olarak açıklamada bulundu.

29.05.2020-16:49 - (Son Güncelleme: 29.05.2020-16:41) Meclis Başkanı Şentop'tan 'Vekil Transferi' Açıklaması

Gelecek Parti ve Deva Partisi'nin kurulmasıyla birlikte gündeme vekil transferi konusu geldi. CHP'nin bu yönde açıklamaları olurken, daha önce İYİ Parti'de olduğu gibi vekil verebileceklerini belirtti. Özellikle MHP lideri Devlet Bahçeli yaptığı açıklamalar ile bu yöntemin demokratik olmadığını vurguladı ve AK Parti ile MHP seçim kanunlarından değişiklik için çalışmalara başladı.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, "Kanunlarda çok değişiklik yapılmış. Ama bir bütünlüğü yok. Aslında Türkiye'nin tek bir bütün halinde seçim kanunlarını güncelleyerek bir araya getirmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda hükümet sistemi değişikliğinden sonra temel konularda bir değişiklik yapılabilir. Bu konu Meclis Başkanının işi değil. Siyasi partilerin görüşmesi lazım." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal