Meclis Başkanı Şentop'a Abay Kunanbay Madalyası Takdim Edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın Abay Kunanbay Madalyası takdim edildi.

25.01.2021-17:29 - (Son Güncelleme: 25.01.2021-17:29) Meclis Başkanı Şentop'a Abay Kunanbay Madalyası Takdim Edildi

TBMM'deki makamında TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'u ağırlayan Mustafa Şentop'a, Abay Kunanbay Madalyası verildi.

Meclis Başkanı Şentop, TÜRKSOY'un, kültürel sürekliliği ve bütünlüğü temin etmeye olduğunu dile getirdi.

TÜRKSOY'un, kurulduğu 1993 yılından bu yana başta Türk kültürüne hizmet sunmak, Türk dünyasındaki çeşitli ülkelerde yaşamını sürdüren aynı köken, kültür ile dilden kişileri toplamak için yaptığı çalışmaların ehemmiyetine dikkat çeken TBMM Başkanı, bu çalışmaların önümüzdeki süreçte de başarılı bir şekilde sürmesi temennisini dile getirdi.

2020 yılının, ünlü Kazak aydını, kültür, bilim, felsefe ile eğitim insanı Abay Kunanbay'ın dünyaya gelmesinin 175. senesi sebebiyle Abay Kunanbay Yılı olarak ilan edildiğini anımsatan Mustafa Şentop, Kunanbay'ın, Kazak kültürü bakımından oldukça önemli bir kişi olduğunu belirtti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Sayın Nazarbayev'in ifadesiyle 'Abay Kunanbay'ı anlamak, Kazak halkını, kültürünü anlamaktır.' Eserleriyle elçi olacaktır. Türk dünyasında onu tanımak için geniş kapsamlı faaliyetler düzenlenecek. Bu vesileyle sizi bu karardan dolayı tebrik ediyorum" dedi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov da Türk yetkililerinin kendilerine oldukça destek olduğunun altını çizerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olarak Kültür ve Turizm Bakanlığının, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, milletvekillerinin ile parlamentolar arası dostluk topluluklarının, programlarına iyi düşünce e katıldığını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal