Meclis 1 Ekim'de Açılıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 1 Ekim Perşembe günü yeni yasama senesine başlamak için bir araya gelecek.

21.09.2020-13:59 - (Son Güncelleme: 21.09.2020-14:46)

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu 28 Temmuz tarihinde girdiği tatili bitirerek, önümüzdeki hafta 27. Dönem dördüncü Yasama Yılı için görevine başlayacak.

Yeni yasama senesi öncesi Meclis'in bir takım noktalarında tamirat ve tadilat işlemleri yapılırken, Genel Kurul salonunda başlatılan faaliyetler de bitmek üzere.

Bu çerçevede Genel Kurulda milletvekili ve medya locasındaki koltukların hepsi sökülüp, onarıldı.

TADİLAT İŞLEMLERİ YAPILDI

Koltuk derilerinde oluşan eskime çatlama ve yıranmalar için onarım yapıldı, zımparalama işleminin ardından orijinal rengine boyanarak onarım işlemi yapıldı. Aynı zamanda bozuk olan 200 koltuk amortisörü yenilendi.

Yaz ayları boyunca, tavan ve duvarların akustik boya işlemlerinin yapılması adına askeri, resmi erkan ve Cumhurbaşkanlığı locası, izleyici, medya ile kordiplomatik localarının hepsine iskele kurularak faaliyetler yapıldı.

Konu olan yerlerdeki duvar ve tavanların hepsine, 1998 yılında yapılan bakımda kullanılan orijinal akustik özellikli sıva malzemesi tekrardan uygulandı. Böylelikle salon akustiğinde oynama yapılmadan seneler içerisinde yıpranan ve kirlenen zeminler yenilendi.

KÜRSÜYE YENİ MEKANİZMA

Rejinin arkasında depo olarak kullanılan kısım değerlendirilerek sistem odası haline getirildi. Oradaki elektrik ve mekanik düzenler onarıldı.

Genel Kurulun altında yer alan elektrik panolarının hepsi yenilendi. Bu çerçevede 2. etapta yenilenecek elektronik düzenler ve eklenecek yeni teknolojilerle ilgili kablolama faaliyetleri için gereken altyapı faaliyetleri, 1 Ekim tarihine kadar bitirilecek.

Aynı zamanda Genel Kuruldaki hatip kürsüsü, yeni devrede engelli erişimine elverişliğinin temin edilmesi için olan yerinde iner-çıkar mekanizmalı olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal