Bakan Selçuk'tan Microsite Açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, vatandaşların uzaktan eğitime yönelik görüşlerini paylaşması amacıyla bir mikrosite oluşturduklarını duyurdu.

24.08.2020-11:44 - (Son Güncelleme: 24.08.2020-13:10) Bakan Selçuk'tan Microsite Açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim konusunda uzlaşma sağlanması için bir mikrosite açtıklarını dile getirdi.

Bakaz Ziya Selçuk, mesleki gelişim programının başlaması sebebiyle öğretmenlere ve okul yöneticilerine Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden seslendi.

Bakan Selçuk'un açıklamaları tam olarak şöyledir:

''Gece gündüz demeden öğrencilerinizle, velilerinizle iletişimde kaldınız. Kiminiz evinde kendi imkanlarıyla bir sınıf oluşturdu, kiminiz ise öğrencisine ihtiyacı olan ders araçlarını kendi elleriyle ulaştırdı. An geldi kendi çocuklarınızın önüne öğrencilerinizin ihtiyaçlarını koydunuz.

Meslek liselerimiz, halk eğitim merkezlerimiz ve BİLSEM'ler toplumumuzun acil ihtiyacı olan maske, siperlik, dezenfektan gibi ürünleri üreterek sadece eğitim camiasına değil, toplumun bütününe katkı sundu. Öğrencileriniz için çabaladığınız kadar toplum için de çabaladınız, bir kısmınız Vefa gruplarına gönüllü olarak katılıp destek sağladınız.

Allah hepinizden razı olsun. Hatta yaz tatilinde de öğrencileri ile iletişimini koparmayıp gelişimlerini destekleyen öğretmenlerimizin olduğunu biliyorum. Aranızdan bazıları mesleğe ilk adımlarını bu salgın günlerinde uzaktan eğitime dahil olarak attı. Salgın günleri bize, içimizde ve işimizde ne denli büyük bir gücün saklı olduğunu gösterdi.''

''Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile imzaladığımız Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü kapsamında hazırladığımız kılavuz bu çalışmalardan biri. Bu kılavuzu tamamlar nitelikte öğrenci, veli, yönetici ve öğretmen rehberleri de hazırladık. Bu rehberlerin hepsini dikkatle okuyarak öğrencilerinizi ve velilerinizi yönlendirmenizi özellikle rica ediyorum. Sürecin sağlıklı yönetilebilmesi için öncelikle sizlerin farkındalığının yüksek olması gerekiyor.

60 YAŞ ÜSTÜ ÖĞRETMENLER İÇİN AÇIKLAMA

Sizlerin sağlığı ise bizim için öncelikli öneme sahiptir. Bu nedenle öğretmenlerimizin mevcut sağlık durumları konusunda detaylı bir rapor hazırladık. Kronik hastalığı bulunan ya da 60 yaşın üzerinde olan öğretmenlerimizin hepsiyle ilgili bilgiye sahibiz.

Bu öğretmenlerimizin en az riskle mesleki faaliyetlerini yürütebilmeleri için imkanlarımızı seferber ederek tüm kolaylığı sağlayacağız.

OKULLARA YAZILIM ARACIYLA BİLDİRİM YAPILACAK

Buna ek olarak, sizlerin daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda eğitim verebilmeniz için öğretmenlerimizden öğrencilerimize, servis personelinden temizlik personeline okulla ilgili herkesin HES kodları marifetiyle takibi sağlanacak, herhangi bir risk durumunda Sağlık Bakanlığımızla birlikte çalıştığımız yazılım aracılığıyla okullarımıza bildirim yapılacaktır.

Elbette sadece hijyen standartlarını sağlayarak okullarımızı açmıyoruz. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin faydalanabileceği EBA Destek Noktaları oluşturuyoruz. Bu sayede teknik donanıma ihtiyacı olan öğretmen ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz.

Uzaktan eğitim imkanından yararlanamayan öğrenci ve öğretmen sayımızı en aza indirmek gayreti içerisindeyiz.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal