Yüz Yüze Eğitim Detayları Açıklandı

MEB, 21 Eylül tarihinde başlayacak yüz yüze eğitim uygulamasıyla ilgili teknik ayrıntıları içeren yazıyı il milli eğitim müdürlüklerine yolladı.

11.09.2020-13:10 - (Son Güncelleme: 11.09.2020-14:10) Yüz Yüze Eğitim Detayları Açıklandı

Okul öncesi eğitimde ilk hafta bir gün 30’ar dakikalık beş etkinlik saati suretiyle uyum eğitimi gerçekleştirilecek. Uyum haftasının sonrasındaki haftada 28 Eylül – 2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve sonrasında okul öncesi eğitim kurumlarında haftada iki gün olmak üzere günde 30’ar dakikalık beş faaliyet saati süreyle eğitim gerçekleştirilecek. Okul öncesi eğitimde 21 Eylül'e kadar eğitime yüz yüze sürdüren kurumlarda bu tarihten itibariyle de aynı planlama doğrultusunda eğitim sürecek.

İlkokul birinci sınıf öğrencileri de yüz yüze eğitimin birinci haftasında her biri 30’ar dakikalık beş ders saati süreyle uyum eğitimi gerçekleştirecek. Uyum haftasından sonraki hafta 28 Eylül – 2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında da haftada iki gün her biri 30’ar dakikalık beş ders saati yüz yüze eğitim verilecek.

Ders saatleri arasında on dakikalık teneffüsler yapılacak. Okul idareleri tarafından teneffüs saatlerinde öğrencilerin arasında olması gereken sosyal mesafenin muhafaza için nöbet görevi de olmak üzere gereken planlamalar yapılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal