MEB, Solunum Cihazı Üretti

MEB, coronavirüs salgını tedbirleri kapsamında yaptığı Ar-Ge sonucunda ilk solunum cihazını Hatay Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde üretti.

16.04.2020-09:15 - (Son Güncelleme: 16.04.2020-12:13) MEB, Solunum Cihazı Üretti

MEB, coronavirüs salgını tedbirleri kapsamında yaptığı Ar-Ge çalışmaları sonucunda ilk solunum cihazını Hatay Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde üretti.

Milli Eğitim Bakanlığı, coronavirüs salgını boyunca mesleki ve teknik anadolu liselerinde üretim kapasitesini devreye alırken, dezenfeksiyon ve temizlik ürünlerinden maske üretimine, yüz koruyucu siperden tek kullanımlık önlük ve tuluma kadar oldukça farklı ürünlerin seri üretimini yapıor.

Bilhassa maske makinasıyla solunum cihazı üretimi için bu cihazların tasarımına ve Ar-Ge faaliyetlerine odaklanıldı.

Bu boyutta ultrasonik maske makinası İstanbul'da üretilirken, yeni makinalarla bir ayda üretilen maske kapasitesi 10 milyona çıktı.

İLK SOLUNUM CİHAZI ÜRETİLDİ

Bu boyuttaki faaliyetlerin bir diğer etabında da ilk solunum cihazı, Hatay Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Ar-Ge atölyelerinde yapıldı.

Cihaz, İş Sağlığı ve Güvenliği'ne uygun olarak tasarlandı ve Sağlık Bakanlığı Tıbbı Cihaz Yönetmeliği'ne uygun olarak üretildi. Cihazının tescilinin alınmasından sonra seri üretime geçilecek.

HATAY'DAN İYİ HABER

İlk güzel haberi İstanbul'da Otomatik 3 Katlı Telli Ultrasonik Cerrahi Maske Makinası üretilmesiyle verdiklerini anımsatan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, şu açıklamada bulundu:

"Hatay ve İstanbul'da solunum cihazının üretilmesi ile ilgili Ar-Ge çalışmaları başarılı bir şekilde devam ediyordu. İlk sevindirici haber, Hatay'dan geldi. Hatay İl Milli Eğitim Müdürü'müzün koordinasyonunda çalışmalar başarıyla tamamlandı ve ilk solunum cihazı üretildi. Bu süreçte ihtiyaç duyulan makinaları mesleki eğitim olarak üretebilmek ve hizmete sunabilmekten büyük mutluluk duyuyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal