MEB 2019 Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçlarını Ne Zaman Açıklayacak?

MEB sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları binlerce aday tarafından merakla bekleniyor. Atamalarda kullanılacak olan sözlü sınav sonuçları için itiraz süreci ise gelecek günlerde başlayacak. Peki, sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak?

04.07.2019-12:55 - (Son Güncelleme: 04.07.2019-12:43)

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları için MEB açıklaması bekleniyor. Binlerce öğretmenin merakla beklediği sonuçlar 2019 senesinde yapılacak olan atamalarda kullanılacak. Sonuçlarda beklenmedik bir alan adaylar içinse kısa süre içerisinde itiraz süreci başlayacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKATLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Kurumdan sonuç açıklanma saatine ilişkin net bir açıklama gelmese de sonuçların gün içerisinde açıklanması bekleniyor. İtiraz sürecinin tamamlanmasından sonra tercihler başlayacak. Adaylar görev yapmak istedikleri bölgelere göre tercihlerini yapacak. MEB yapılacak değerlendirmenin ardından adayların aldıkları puanları dikkate alarak atama işlemlerini yapacak.

Diğer yandan sonuçlara ilişkin detaylı bilgilerin Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurular sayfasından paylaşılması bekleniyor.

İTİRAZ SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?  

Sözlü sınav sonuçları hakkında yapılacak olan itirazlar, 8-10 Temmuz'da alınacak, 16 Temmuz 2019'da sonuçlandırılacak.

TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bakanlığın internet sitesinden açıklanan "2019 Mart sözleşmeli öğretmen atama duyurusu kapsamında başvuranların tercih ve atama işlemine ilişkin takvim"e göre, öğretmen adaylarının eğitim kurumu tercihleri, 30 Temmuz-5 Ağustos tarihlerinde alınacak.

Sözleşmeli öğretmenler, 9 Ağustos'ta yapılacak atamalarıdan sonra 2 Eylül itibarıyla göreve başlayacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal