Mavi Marmara Gemisi, "Erdoğan Bey" Adıyla Tekrar Denizlerde

İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan ve yıllardır kullanılmayan Mavi Marmara gemisi, "Erdoğan Bey" adıyla tekrar denize açılıyor.

11.07.2019-12:16 - (Son Güncelleme: 11.07.2019-12:10)

Gazze'ye 2010 senesinde yardım götürürken İsrail deniz komandolarının saldırısına uğraması neticesinde 10 kişinin yaşamını yitirdiği Mavi Marmara gemisi, artık "Erdoğan Bey" adıyla tekrar denizlerde olacak. Gemiyi satın alan armatör Erdoğan Tümsek, "Bütün yaşanmışlıklara saygımız var. Piyanosunu koruyoruz, Mavi Marmara'yken anısı olan herkese kapımız açık" sözlerini kullandı.

Uluslararası hukuka göre İsrail'in 12 millik kıta sahanlığının çok dışında saldırıya uğrayan Mavi Marmara, Haydarpaşa Limanı'na geldiği Ağustos 2010'dan itibaren işletilmedi.

GEMİ GÜÇLENDİRİLDİ

Milliyet'ten Gökhan Karakaş'ın aktardığına göre, gemiyi Mart 2018'de satın alan armatör Erdoğan Tümsek, üst güvertesini kestirdi, hangarlarını büyüttü.

Tuzla'da bir sene devam eden çalışmalar neticesinde makine dairesi güçlendirilen, güvertesine metal destekler, hangarlarına yangın söndürme sistemi ilave edilen gemi, "Erdoğan Bey" ismiyle Marmara Denizi'nde yapacağı seferleri bekliyor.

Yakın zamanda Marmara Ereğlisi-Bandırma seferleri yapmayı hedefleyen "Erdoğan Bey", ikinci hat olarak Maltepe-Marmara Ereğlisi arasında dolaşacak.

Pek çok yaşanmışlık ve hatıra barındıran geminin Haydarpaşa'da çürümeye terk edilmesine dayanamadığı için satın aldığını söyleyen Tümsek, "Vapurla geçerken gördüğüm Mavi Marmara'nın sonunun ne olacağını düşünüyordum. Kaderine terk edilmesini kabul etmedim. Güçlü ve güzel bir gemiydi. 1.2 milyon dolara satın aldım, 1.8 milyon dolar dönüşmesi için harcadım. Gazi Mavi Marmara, artık 'Erdoğan Bey' ismiyle denizlerde gezecek. Bir gemi denizde olduğu sürece var olur" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal