Mavi Dolunay Nedir, Ne Zaman Gerçekleşecek?

NASA, 31 Ekim’de Dolunay'ın ‘Mavi Dolunay' olacağını bildirdi. Peki, Mavi Dolunay nedir? Mavi Dolunay ne zaman gerçekleşir? Dolunayın aynı takvim ayı içerisinde ikinci kez yaşanmasına ‘Mavi Dolunay’ denir. Düşünülenin aksine Ay mavi renkte görülmez.

21.09.2020-17:03 - (Son Güncelleme: 21.09.2020-17:11) Mavi Dolunay Nedir, Ne Zaman Gerçekleşecek?

Her yıl 12 dolunay yaşanırken, 2020 yılında Mavi Dolunay ile birlikte toplamda 13 dolunay yaşanacak. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) bu gök olayının gerçekleşeceği gün için zaman verdi.

MAVİ DOLUNAY NEDİR?

Mavi Ay, dolunay evresinin aynı ay içerisinde ikinci kez yaşanmasıdır. Adı nedeniyle Ay’ın farklı bir renge bürüneceği düşünülse dahi herhangi bir renk değişimine rastlanmayacak.

Dünya’daki fiziksel nedenlerden dolayı oluşan bulutların hareketlerden dolayı geçmişte mavi tonlarında görülen Dolunay’a bu isim verilmiştir.

MAVİ DOLUNAY NE ZAMAN OLACAK?

NASA bu yıl 1 ve 31 Ekim'de iki ayrı dolunay gerçekleşeceğini ve 31 Ekim'deki dolunayın ‘Mavi Dolunay veya Mavi Ay' olacağını belirtti. Gök bilimciler tarafından, bir takvim ayı içerisinde yaşanan ikinci Dolunay olarak tanımlanan ‘Mavi Ay’ nadir bir doğa olayı olarak nitelendirilmekte.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal