Maske Takmayıp Polisle Tartışan Rana Batı'ya 9 Yıl 4 Ay Hapis İstemi

İstanbul Kadıköy'de maske takmadığı için polislerle tartışarak gözaltına alınan Rana Batı hakkında 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.

05.10.2020-16:23 - (Son Güncelleme: 05.10.2020-15:33) Maske Takmayıp Polisle Tartışan Rana Batı'ya 9 Yıl 4 Ay Hapis İstemi

İstanbul Kadıköy'de geçtiğimiz Ağustos ayında maske takmadığı için polislerle tartışan Rana Batı ve Zeynep K.'nın yargılanmasına ilişkin soruşturma başlatılmıştı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Rana Batı ve arkadaşı Zeynep K. hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak haklarında düzenlenen iddianame hazırlandı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Soruşturma sonucu düzenlenen iddianamede iki polis memuru müşteki olarak yer aldı. Polislerin olay günü Kadköy'de maske denetimi için bulundukları bilgisi verilerek "Şüpheli Rana Batı'nın kurallara uygun maske takmadığı için polisler tarafından uyarıldı"denildi.

POLİSLERE KÜFÜR VE HAKARET

Rana Batı'nın olay yerinden uzaklaşırken müşteki polislere küfür ve hakaret içerikli sözler söylediği savunulan iddianamede, polis memuru B.S.'nin neen küfür ettiğini sorduğu, şüphelinin ise toplumsal yaşamda hakaret olarak bilinen orta parmak işareti yaptığı, polis memurlarının şüphelilerin yanına giderek şikayetçi olacaklarını söyleyip karakola davet ettikleri ifade edildi.

"MÜDAHALE ZOR KULLANMA SINIRLARI İÇERİSİNDE"

Zeynep K.'nın polislere hakaret ettiği belirtilen iddianamede "Ardından müşteki polis memuru B.S., şüpheli Rana Batı'yı etkisiz hale getirebilmek ve devam etmekte olan saldırıyı önlemek amacıyla zor kullanma sınırları içerisinde müdahalede bulunduğu" kaydedildi.

İddianamede Rana Batı'nın müştekileri tekme atarak ve elini savurarak yaraladığı, Adli Tığ Kurumu raporuna göre müşteki polisleri basit tıbbi müdahale ile giderilecek şekilde yaraladığı belirtildi.

9 YIL 4 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Rana Batı'nın "Zincirleme şekilde görevi yaptırmamak için direnme" ve "Zincirleme şekilde kamu görevlisine hakaret" suçlarından 2 yıl 15 günden 9 yıl 4 ay kadar hapis cezası istendi. Arkadaşı Zeynep K.'nın da "Zincirleme şekilde kamu görevlisine hakaret"  suçundan 1 yıl 5 aydan 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istendi.

POLİSLER HAKKINDA TAKİPSİZLİK

Polisler hakkında aynı olayla ilgili "Görevi kötüye kullanma", "Zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması", "Cinsel saldırı" ve "Cinsel taciz" suçlarından yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal