Marmara İlahiyat'ta 'Gavur İmam'

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde görev yapan ve tefsir dersleri veren Mustafa Öztürk, Kur'an-ı Kerim'i hedef alarak ''Allah’ın kitabı olamaz'' dedi.

02.12.2020-13:27 - (Son Güncelleme: 02.12.2020-17:35)

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde akademisyen olan ve tefsir dersleri veren Mustafa Öztürk, Kur'an-ı Kerim'i hedef alan sözler söyledi.

İlahiyat Profesörü Mustafa Öztürk, ders esnasında Kur'an'ın, Mekke ölçeğini aşamayan anlatımdan ibaret olduğunu dile getirdi.

‘’Bunlar Allah sözü olamaz’’ diye sözlerine devam eden Profesör, ağır hakaret içeren şu cümleleri kullanıyor:

''Orion takım yıldızına bak.  Andromeda'ya bak. Samanyolu'na bak. National Geographic'te git okyanusun diplerine bak. Kutuplara bak. Çiçeğe bak. Boğaz'da erguvana bak. Bir de Kur'an'da 23 sene Velid bin Muğire aşağı, As bin Vail yukarı deyip bütün kadrajını Hicaz, Taif, Medine'ye sıkıştırmış ve insanlığa son söyleyeceği sözün çapı oradaki 3-5 tane lavuk müşrik. Ve o müşrike Kur'an'da öyle küfürler var ki.''

Kalem Suresi'nden bir ayeti tefsir ederek, ''Bu Allah sözü olabilir mi?'' diye soran İlahiyatçı Özer, söz konusu ayette ‘piç’ ifadesinin geçtiğini iddia ederek, ''Bu Allah’ın dili olabilir mi? diye sorusunu tekrarlıyor.

İlahiyatçı Profesör Mustafa Öztürk daha önce yaptığı başka bir konuşmada, “Kur'an-i Kerim bize gelmekle iyi mi oldu diye bazen kendimi alamıyorum. Hakikatten gelmeseydi bundan daha mı kötü olurduk diye düşünüyorum. Bundan daha kötü durumda olabileceğimizin kanaatini taşımıyorum. Emin olun bugün Kur'an-ı Kerim'in işe yararlılığı en fazla faydası, gündelik hayatın kirinden pasından arınmışlık duygusu en işlevsel yönü budur'' şeklinde ifadeler kullanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal