Mardin'de Terörden Zarar Gören Evler Yenilenerek Sahiplerine Teslim Edildi

Mardin'de terör nedeniyle zarar gören evler devlet tarafından yenilendi. Yenilenen evlerde Mardinliler damda uyumaya alıştığı için evler çatısız olarak inşa edildi.

12.02.2019-16:53 - (Son Güncelleme: 12.02.2019-16:46) Mardin'de Terörden Zarar Gören Evler Yenilenerek Sahiplerine Teslim Edildi

Mardin'de terör sebebiyle yıkılan ve hasar gören binaları yenileyen devlet, binaları sahiplerine dağıttı.

KURA ÇEKİLDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kentsel Dönüşüm Ofisi Sorumlusu Sercan Barut, Fırat Mahallesi'nde yer alan ve etap 7 olarak tanınan bölgedeki 476 mesken, 12 ticari iş yeri ve 8 kapıcı dairesi kurasının, noter huzurunda hak sahipleri tarafından çekileceğini açıkladı.

Salonda yer alan vatandaşlara dönük gerçekleştirilen bilgilendirme açıklamasının ardından, Nusaybin noteri huzurunda hak sahipleri kuralarını çekti.

BÖLGEYE UYGUN YAPILAR

Devlet tarafından inşa edilen binalar, bölgenin kültür ve tarihine uyması bakımından dokuyu bozmayacak tasarımlara göre yapıldı.

Özellikle sokak ve mahalle kültürünün tesis edilmesi için en ince ayrıntıların dahi unutulmadığı binalar, Mardin'in kültürünü modern bir biçimde yansıtıyor.

DAMDA UYUMAYA ALIŞTIKLARI İÇİN....

Nusaybinlilerin damda uyumaya alışkın olduğu için, yeni konutlara çatı yapılmadı.

200 METREKARE, GENİŞ BALKON

Evler 200 metrekare ve geniş balkonlu olarak tasarlandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal