Mardin’de 'Kapan-1 Bagok' Operasyonu Başladı

İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin’de 915 askeri birliğin katılımıyla terör örgütüne yönelik "Kapan-1 Bagok” operasyonu başlatıldı.

11.01.2020-09:44 - (Son Güncelleme: 11.01.2020-12:15)

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı, geçen yıl Ağustos ayında başladığı 4’ü teslim olmak üzere 144 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, çok sayıda mühimmatın etkisiz hale getirildiği Kıran operasyonlarını başarıyla sonlandırdı.

Kıran operasyonlarının sona ermesininn ardından 2020 yılının başlamasıyla BTÖ’yü tamamen ülke gündeminden çıkarmak, bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla Mardin İl Jandarma Komutanlığı tarafından "Kapan-1 Bagok” operasyonu başlatıldı.
Bahsi geçen operasyonda Mardin İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli; Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), PÖH ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 915 personel, 60 operasyonel tim yer alıyor.

"Kapan-1 Bagok” operasyonu çerçevesinde belirlenen sığınaklarda düzenlenen aramalarda çok sayıda el yapımı patlayıcı, mühimmat, yarım ton yaşam malzemesi, tıbbi malzeme ile örgütsel dökümanlar bulundu. Bununla birlikte kanıt niteliğinde olanlar korunurken, diğer malzemeler ve sığınaklar etkisiz hale getirildi. Operasyonda BTÖ’ye yardım ve yataklık eden 13 şüpheli de gözaltına alındı.

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen operasyonlar halkında desteği ile kararlı bir şekilde başarıyla sürüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal