Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Şehit Yakınlarını İşten Çıkardı

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı olan HDP'li Ahmet Türk'ün ilk icraatı büyük tepki topladı. Türk, içlerinde şehit yakınlarının da olduğu 30 kişiyi işten çıkardı.

09.05.2019-15:07 - (Son Güncelleme: 09.05.2019-15:00)

Ahmet Türk'ün Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından, 17'si Mardin Büyükşehir Belediyesi ve 13'ü de belediyeye bağlı MARSU Genel Müdürlüğü personeli 30 hizmet alımı çalışanı işten atıldı. 30 işçinin içinde şehit yakınları da var.

ARALARINDA ŞEHİDİN KIZ KARDEŞİ DE VAR

Temizlik, şoför, ziraat teknikeri, mimar, psikolog ve inşaat mühendisi gibi farklı görevlerdeki 30 işçinin içinde 20 Ekim 1991'de PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının patlaması neticesinde şehit olan Abdulkadir Uğurlu'nun kız kardeşi Ayşe Uğurlu Şimdi de var.

İşten atılmasına tepki gösteren Ayşe Uğurlu Şimdi, sosyal medya sayfasından şu sözleri söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanım, şehit kardeşiyim ve çok mağdurum. Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde hizmet alımı olarak görev yapmaktaydım, işlerimize son verdiler. Şimdi nerede PKK taraftarları varsa hepsini işe alacaklar. Şehit kardeşiyim diye işime son verdiler, oğluma yurt parası gönderemeyeceğim. Bu hususta ne olur yardım istiyorum."

"BU 'İLK İCRAATI' KABUL ETMİYORUZ"

Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir ise bazı şehit akrabalarının da olduğu 30 işçinin işten atıldığını öğrendiklerini ifade etti.

Türk'ün başkanlığa gelmesinin sonrasında yapılan ilk icraatın işçileri içten atmak olduğunu söyleyen Kandemir, "Bu işçilerin içinde şehit ailelerimiz de var. Bu haksızlığı kesinlikle kabul etmiyoruz ve kınıyoruz. Şehit aileleri derneği olarak bu 'ilk icraatı' kabul etmiyoruz. İçten atılan şehit ailelerimizin hakkını sonuna dek savunacağız. Hakları için ne geriyorsa yapacağız." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal