Manisa Eski Merkez Tugay Komutanı Vekili Albay Murat Yılmaz Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Aldı

Manisa'daki FETÖ davasında yargılanan eski Manisa merkez tugay komutan vekili albay Murat Yılmaz'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

15.05.2019-11:58 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-11:51)

Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe kalkışması ile alaklaı 6'sı tutuklu 9 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

Manisa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına meslekten ihraç edilen tutuklu ve tutuksuz sanıklarla avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada kararını ilan eden mahkeme heyeti, tutuklu sanık eski Manisa merkez tugay komutan vekili albay Murat Yılmaz'a "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Tutuklu sanık eski Albay Nihat Eryılmaz, eski yarbaylar Engin Yücel ve Şükrü Özermiş de aynı suçtan dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı fakat mahkemedeki halleri sebebiyle cezaları müebbet hapse çevrildi.

Mahkeme, örgüt üyeliği suçundan eski yüzbaşı Mustafa Tacıbozuk'a 7 sene 6 ay, eski üsteğmen İlhan Gözüyukarı'ya 6 sene 10 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Eski astsubaylar Tarık Demirtaş ile Ferdi Yörüyen ve eski üsteğmen Yunus Bayat ise üstlerine atılı tüm suçlardan beraat etti.

Ağırlaştırılmış hapis cezası alan Manisa merkez tugay komutan vekili albay Murat Yılmaz, salondan dışarı götürülürken, mahkeme heyetine "Mustafa Kemal'in askerine bu yapılıyor, her şey özüne döner, siz de özünüze döneceksiniz." diye seslendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal