Man Adası Davasında Yeni Karar!

İstinaf Mahkemesi aracılığıyla usulden bozulan ve tekrar yargıya taşınan 'Man Adası' davasında bir hüküm daha verildi.

16.07.2020-13:56 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-14:51) Man Adası Davasında Yeni Karar!

Hakim, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ailesine toplamda 359 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 21 Kasım 2017 tarihinde partisinin grup toplantısındaki konuşmaları sebebiyle açılan ve istinafın bozma hükmünün ardından tekrar görülen 'Man Adası' davasında, Cumhurbaşkanı

Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarına 359 bin TL manevi tazminat ödemesine hüküm verildi.

1 MİLYON 500 BİN TL TALEPLİ DAVA AÇILMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oğlu Ahmet Burak Erdoğan, eniştesi Ziya İlgen, kardeşi Mustafa Erdoğan, dünürü Osman Ketenci ile iş adamı Mustafa Gündoğan'ın avukatları aracılığıyla düzenlenen dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun 28 Kasım 2017 tarihinde partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamasına yer verilmişti.

Dilekçede, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ismi geçen kişileri hedef alan, küçük düşürücü, aşağılayıcı, gerçek olmayan ithamlar isnat ederek ağır hakaretler eden Kemal Kılıçdaroğlu'nun, müvekkillerin toplumun kin ile nefret duygularına maruz bırakılmasına neden olduğu belirtilmişti.

Dava dilekçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına 500 bin TL, oğlu Ahmet Burak Erdoğan, eniştesi Ziya İlgen, kardeşi Mustafa Erdoğan, dünürü Osman Ketenci ile iş adamı Mustafa Gündoğan için de 200'er bin TL olarak toplamda 1 milyon 500 bin TL manevi tazminat istenmişti.

Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, 7 Haziran 2018 tarihinde aldığı kararında, davalı Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 110 bin TL, Ahmet Burak Erdoğan'a 15 bin TL, Ziya İlgen'e 17 bin TL, Mustafa Erdoğan'a 25 bin TL, Osman Ketenci'ye 20 bin TL ve Mustafa Gündoğan'a da 10 bin TL manevi tazminat ödemesine karar vermişti.

Davalı Kemal Kılıçdaroğlu'nun alınan karara itiraz etmesiyle talebi kabul eden İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi dava dosyasının usulden bozularak, tekrar görülmesine için yerel mahkemeye gönderilmesine karar almıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal