Malazgirt Zaferi Etkinliklerine Büyük İlgi!

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan kök börü, cirit, güreş, atlı okçuluk müsabakaları, gelin-damat, beşik toyu ve geleneksel oyunlar herkes tarafından büyük bir ilgiyle karşılıyor.

26.08.2018-14:39 - (Son Güncelleme: 26.08.2018-14:25) Malazgirt Zaferi Etkinliklerine Büyük İlgi!

Çarho çevresindeki 400 dönümlük kısımda gerçekleştirilen gösterilere katılan vatandaşlar, kök börü, atlı okçuluk, cirit, güreş müsabakaları ve geleneksel oyunlar ile Kırgızların gelin-damat, beşik toyu etkinliklerini büyük bir heyecanla takip ediyor.



Gösteri alanında hazırlanan çadırlarda sergilenen geleneksel el sanatları ürünlerini yakından inceleme fırsatı bulan vatandaşlar, unutulmaya yüz tutan oyunlara da eşlik ederek eski zamanlarına geri dönüyor.

Farklı illerden gelerek stant açan kuruluşlar, alanda hazırladıkları etkinliklerle vatandaşlara eğlenceli anlar sunarken, gösterilen müsabakalar ise izleyenleri bir hayli heyecanlandırdı.

Gaziantep'ten, şanlı gösteriyi izlemek için gelen Oğuzbeyleri Federasyonu Başkanı Faik Akyılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümünde Ahlat'ta olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.



Ahlat'ın Türklerin ana yurdu olduğunun altını çizen Akyılmaz, "Etkinliğe 8 otobüs ve 400 kişiyle beraber geldik. Her türlü etkinliği sergiliyoruz. Birlik ve berberlik ruhu Türkiye'yi dalga dalga sarıyor. Şimdi bütün dünya bize düşman. Bir ve beraber olma zamanımız. Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i vatanını seven herkesin birbirine sarılması ve birlik olması lazım." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, Ahlat ilçesinde atlı okçuluk gösterileri ile güreş müsabakalarını yakından takip ederek hazırlanan stantları gezdi.



Etkinliklerin ikinci gününde atlı okçuluk ve güreş müsabakalarına katılan Vali Ustaoğlu, gazetecilere yaptığı konuşmasında, Okçular Vakfı'nın bünyesinde özledikleri günleri yaşadıklarını ifade etti. Yeni nesillere geçmişi unutturmamak adına çok önemli hazırlıkların yapıldığını anlatan Ustaoğlu, Okçular Vakfı'na, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal