Malatya'da 5.4 Şiddetinde Korkutan Deprem!

Malatya'da çok şiddetli bir deprem yaşandı. Şiddeti 5.4 olarak belirlenen depremin çevre illerde hissedildiği açıklandı. Olayın ardından bölge halkı sokağa döküldü.

04.08.2020-12:44 - (Son Güncelleme: 04.08.2020-16:36) Malatya'da 5.4 Şiddetinde Korkutan Deprem!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde korkutan sarsıntı! Alınan son bilgiye göre söz konusu deprem Elazığ, Gaziantep, Diyarbakır ve Urfa'dan da hissedildi. Depremin büyüklüğü ilk verilere göre 5.4 olarak kayıtlara geçti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Güneydoğu Anadolu bölgesinde şiddetli bir sarsıntı gerçekleşti.

AFAD, saat 12.37'de yaşanan büyük sarsıntının merkez üssünün Malatya'nın Pütürge ilçesi olduğunu bildirdi.

MALATYA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Aktarılan son bilgiye göre şiddetli sarsıntıyla beraber halk sokağa döküldü. 

Olayın hemen ardından açıklama yapan Malatya Valisi Aydın Baruş, ''Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor. Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok.'' dedi.

BAKAN SOYLU'DAN DEPREM AÇIKLAMASI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da söz konusu depremin ardından Twitter üzerinden şı açıklamada bulundu:

''Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 12.37'de 5,2 büyüklüğünde gerçekleşen depremde Valiliğimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde hasara yönelik ihbar yok. Taramalara AFAD ekipleri ve jandarmamız tarafından devam ediliyor.''
 
AFAD AÇIKLADI: EVLERDE HASAR VAR

Depremin ardından AFAD'tan gelen agelen açıklamada bazı evlerde hasar görüldüğü bildirildi. Bu doğrultuda gelen açıklama tam olarak şöyledir:

''Mahalle muhtarlıklarından alınan bilgiler ile AFAD, emniyet ve jandarma ekiplerince yapılan saha araştırmaları neticesinde herhangi bir can kaybı ve yaralanma olayı meydana gelmediği tespit edilmiş olup, depremin hemen ardından bölgeye sevk edilen İl AFAD Müdürlüğü ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görevlilerince binalarda hasar tespitine yönelik çalışmalara başlanmıştır.

Aşmış Mahallesi'nde 4-5 toprak evin yıkıldığı yönünde mahalle muhtarı tarafından yapılan açıklamalara ilişkin olarak yerinde yapılan araştırmalarda, Taşmış Mahallesi'nde yıkılan konut olmadığı, bir evin çatısında çökme ve daha önceki depremlerde zarar gören bazı binaların duvarlarında çatlaklar oluştuğu anlaşılmıştır.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal